Un dels grans de l'escena europea, New Orleans Gospel Quartet, enceta temporada 2017 a l'Auditori de l'Ateneu de Banyoles

11.01.2017

El concert comptarà amb l’actuació de l’Ateneu Gospel i dels participants d’un taller d’introducció al gènere que es farà la mateixa tarda

 

New Orleans Gospel Quartet enceta aquest dissabte 14 de gener (21 h, 12 €) la programació estable de l’Auditori de l’Ateneu de Banyoles. I ho farà amb un repertori que permet reviure els anys 60 i 70, un període estel·lar de la música negra dels Estats Units.

 

Així, els concerts del quartet són un homenatge a grups imprescindibles del gènere com ara The Jackson Southernaires, The Barrett Sisters, The Blind Boys of Alabama, Lavern Baker, The Mighty Clouds of Joy, Curtis Mayfield i molts d’altres.

 

D’origen estatunidenc però afincat a Montpeller, el quartet francoamericà fa una proposta enèrgica i vital que, més enllà de l’escolta, aposta per viure l’emoció i la joia de la música. New Orleans Gospel Quartet està format per Flora Sicot (direcció, contralt i piano), Rachel Ratsizafy (soprano), David Bardy (tenor i percussió) i Sylvain Padra (baríton-falset).

 

El de dissabte serà un concert molt especial ja que, a les 17 h, les dues integrants del quartet, Sicot i Ratsizafy, oferiran un taller d’introducció al gospel. Els participants tindran protagonisme a la part final del concert, quan sortiran a l’escenari per cantar dos temes amb la formació. Aquest moment àlgid comptarà també amb la presència de l’Ateneu Gospel, una formació amb més de trenta integrants que s’ha forjat i consolidat a partir dels cursos d’iniciació al gospel que encapçala el prestigiós director i trombonista Dani Alonso, i que continuen integrats dins l’oferta formativa de l’Ateneu – CMEM.

 

Les entrades per al concert es poden comprar a través del web www.cultura.banyoles.cat i a l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament de Banyoles (al passeig de la Indústria, 25 // 972 57 00 50, de dilluns a dijous de 8:30 h a 18:45 h i divendres de 8:30 a 17:45 h).

 

Per a més informació:

Ateneu - Centre Municipal d’Estudis Musicals

972 57 60 49

ateneu@ajbanyoles.org / www.ateneu.banyoles.cat

Notícies