Vic Moliner presenta oficialment a Banyoles el seu tercer disc,

20.02.2017

El concert tindrà lloc el dissabte 25 de febrer a l’Auditori de l’Ateneu de Banyoles (21 h) i l’endemà el grup actuarà al Cafè Auditori de Sant Cugat

El baixista, compositor i productor Vic Moliner presenta oficialment a Banyoles el seu tercer disc, Ara (autoeditat, 2016). El concert tindrà lloc el dissabte 25 de febrer a l’Auditori de l’Ateneu de Banyoles (21 h) i comptarà amb la participació especial de quatre dels cinc cantants que han participat en el disc: Ferran Savall, Magalí Sare, Selma Coll i Pau Brugada. Les entrades anticipades (10 €) ja són a la venda a cultura.banyoles.cat.

Líder del grup Verd i Blau, colíder de la formació STN!, productor de diverses bandes i col·laborador de múltiples formacions musicals com The Gramophone Allstars Big Band, Clara Peya i Xavi Torres Trio entre d’altres, Vic Moliner presenta un àlbum format per onze cançons escrites a mida per a onze músics reconeguts de l’escena musical catalana. Enregistrat en una única sala i 100% en directe, amb tots els músics gravant alhora i amb un públic atent i nombrós, a Ara hi han participat Adrià Plana (guitarra elèctrica i ukelele), Xavi Torres (piano), Borja Barrueta (bateria), Pau Figueres (guitarra espanyola i acústica), Judit Neddermann (veu), Magalí Sare (veu), Selma Coll (veu), Pau Brugada (veu), Ferran Savall (veu) i Clara Peya (piano).

ARA és un moment petit, insignificant, però molt real. És primer onze actors i després un guió escrit a mida per a ells. Per això el vaig decidir viure i compartir amb persones que estimo, amb músics que admiro, totes elles i ells influències vitals i musicals per mi, persones fonamentals en la meva persona i en la meva carrera musical”, explica Vic Moliner sobre la seva creació més personal. Inspirant-se en cada un dels artistes que admira i amb qui ha compartit projectes i escenari, ha escrit onze peces en què intenta que cadascuna de les personalitats dels músics brilli, deixant espai perquè la resta de músics puguin interactuar i fer créixer la música en tot moment.

Entre les peces musicals s’hi poden escoltar petites joies com Com ara tu, una cançó pop alegre i vitalista interpretada per Judit Neddermann; Mai per sempre, que reflecteix un moment més introspectiu i obscur, amb la veu de Ferran Savall i ajudat per la intensitat del piano de Clara Peya; Bon dia, una faula, un somni, un paisatge oníric explicat a cau d’orella, cantat per la veu càlida i sincera de Selma Coll; Insomni, en què Magalí Sare ens obre les portes del seu món interior; el cant i rap de Pau Brugada, amb una lletra que es barreja, juga i interactua perfectament amb el jazz i la improvisació que proposen la resta dels músics; Una nova infantesa, on Pau Figueres fa parlar la seva guitarra espanyola amb gran subtilesa i bon gust; i la musicalitat, la creativitat i el sentit de l’humor amb què Adrià Plana, Xavi Torres i Borja Barrueta expliquen totes les cançons, nucli de la música del baixista, brillant especialment als talls instrumentals Cost d’oportunitat, Something like Porto i Benestar.

Presentació al Cafè Auditori de Sant Cugat

L’endemà del concert a Banyoles, el diumenge 26 de febrer, el grup presentarà el disc al Cafè Auditori de Sant Cugat del Vallès, dins del cicle Jazzenviu. L’actuació tindrà lloc a les 21 h i l’entrada és gratuïta.

Vic Moliner (Banyoles, 1988) és un dels baixistes més inquiets de l’escena musical del país. Ha publicat discos com a líder, compositor i lletrista (Verd i Blau), i com a colíder de la formació STN!. Ha col·laborat amb artistes com Joan Colomo, Núria Graham, Carles Dénia, Ernest Crusats, i Mariona Castillo, entre d’altres. En la seva faceta de productor, ha treballat amb músics i projectes com Clara Peya, Pau Brugada, Germà Negre, Navigam, Land of Cocounts, Xavi Torres Trio, Salva López... Actualment toca regularment amb els grups The Gramophone Allstars Big Band, Xavi Torres Trio, Clara Peya i Pau Brugada, i més esporàdicament treballa amb formacions i artistes com l’OBC, la Cobla Sant Jordi, Joan Rovira, Maceo Parker & Girona Jazz Project, Néstor Giménez Quartet, Alessio Arena, Quartet Mèlt, i Maria Rodés. També ha enregistrat com a baixista i/o contrabaixista discos amb The Gramophone Allstars, Chet Jones, Alessio Arena, STN!, Verd i Blau, Clara Peya, Cançons de la veritat oculta, Smoking Bambino, Gonzalo del Val, Salva López... Entre els premis i reconeixements que ha obtingut, cal destacar el primer premi al Dutch Jazz Competition amb Xavi Torres Trio, així com amb el Premi Lletra (Premis Altaveu 2012) per la cançó Temps per mirar el temps. Actualment compagina els escenaris amb la producció i la docència: és professor de baix elèctric i conjunt instrumental al Conservatori Superior del Liceu.

Notícies