Belda & Sanjosex presenten "Càntut" a Banyoles

11.04.2017

El disc recull les cançons populars més recordades per la gent gran de les comarques gironines i reivindica el lligam amb la cultura catalana.

L’any 2016 va néixer el projecte “Càntut, cançons i músiques dels avis” amb l’objectiu de recollir i difondre la música popular i tradicional recordada per la gent més gran de les comarques gironines, i reivindicar així unes cançons i uns repertoris musicals lligats a la cultura catalana.

Carles Sanjosé –ànima del grup Sanjosex- i l’acordionista diatònic Carles Belda, bregat en mil aventures (Pomada, Mesclat, el Conjunt Badabadoc...) han esdevingut els principals ambaixadors del qual n’han escollit una quinzena llarga de cançons entre el miler que es recullen al seu cançoner online, (www.cantut.cat)  que rastreja la petja del cant de tradició oral a les comarques de Girona. Amb aquesta matèria primera, després d’absorbir lentament les cançons per tal de fer-les ben seves, han enrolat en l’aventura dos osonencs: la violinista Coloma Bertran (Les Violines, Orquestra de Cambra Terrassa 48...) i el multiinstrumentalista Jordi Casadesús (La iaia, Núria Graham...), amb qui han portat les tonades a una nova dimensió, sempre amb un peu aferrat a la tradició i l’altre jugant amb l’avantguarda.

Amb el disc “Cantut”, Belda & Sanjosex han estat reconeguts amb el Premi Enderrock al millor disc folk de 2017 segons la crítica, alhora que el projecte ja havia estat distingit amb el Premi Teresa Rebull que atorga la Fira Mediterrània.

El concert es durà a terme, dins la programació dels actes de Sant Jordi, el divendres 21 d’abril a les 21 h a l’Auditori de l’Ateneu.

Xerrada sobre el projecte Càntut, cançons i músiques dels avis

Per tal de conèixer com va néixer Càntut i saber-ne més, el proper dimarts 18 d’abril a les 19 h al Museu Darder es realitzarà una xerrada a càrrec d’Albert Massip i Francesc Viladiu, els dos responsables del projecte.

Les entrades pel concert, (10 € anticipada i 13 € taquilla) es poden adquirir a través de la web www.cultura.banyoles.cat i a l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament de Banyoles (Pg. de la Indústria, 25 // 972 57 00 50, de dilluns a dijous de 8:30 h a 18:45 h i divendres de 8:30 h a 14:45 h)

Per més informació:                                             

Cultura Banyoles                                                   

972 58 18 48                                                     

www.cultura.banyoles.cat                                     

Notícies