La xerrada de Vilauba obre el V Cicle de Conferències d'Actualitat Arqueològica a les comarques gironines

27.04.2017

S’organitza d’abril i fins al juny al Museu Darder de Banyoles, amb l'objectiu d'aproximar al gran públic les darreres novetats de la recerca arqueològica gironina.

Entre el 28 d’abril i el 16 de juny de 2017 els Museus de Banyoles acolliran la celebració el V Cicle de Conferències d’Actualitat Arqueològica de les Comarques Gironines. La conferència inaugural tindrà lloc aquest divendres 28 d’abril, anirà a càrrec d’en Pere Castanyer i en Dani Baños i es titularà Vilauba: de la recerca arqueològica a la visita virtual. La vil·la romana de Vilauba (Camós, Pla de l’Estany) és un jaciment arqueològic que permet conèixer com es vivia des del segle II-I aC fins al segle VII dC quan pren forma de vilatge visigot. Enguany el jaciment de Vilauba estrena visites amb recreació 3D d’alguns espais de la vil·la.

L’objectiu del V Cicle de Conferències és aproximar al gran públic les darreres novetats entorn la recerca arqueològica gironina, des dels seus orígens fins a l’edat mitjana. El Museu Arqueològic Comarcal de Banyoles organitza aquest Cicle amb la coordinació dels prehistoriadors i arqueòlegs Alfons Díaz i Albert Aulines. Les xerrades es faran a la sala d’actes del Museu Darder els divendres a 2/4 de 8 de la tarda. L’entrada és gratuïta.

Aquest Cicle oferirà l’oportunitat, poc habitual, de percebre les vivències personals dels mateixos protagonistes (prehistoriadors, historiadors, arqueòlegs) que, a diari, investiguen i tenen cura de la riquesa del patrimoni històric.  L’altre atractiu d’aquest V Cicle seran els jaciments arqueològics exposats. La majoria són ben coneguts i reuneixen tot un seguit de característiques (patrimonials, científiques, educatives i econòmiques) que els fan mereixedors de ser tinguts en consideració tant per a les generacions actuals com per a les del futur. 

En total són 8 conferències on s’aprofundirà, a més de Vilauba, amb l’antic traçat del carrer Fontanilles de Girona (5 de maig), la presència humana de fa miler d’anys a la Vall del Llémena (12 de maig), l’arquitectura en fusta de la Draga (9 de juny), l’evolució de la vila de Roses (19 de maig), les noves aportacions a l’estudi del paleolític mitjà  de

Rocaforadada de Fontcoberta (26 de maig), la fotografia aèria a la depressió de la Selva (2 de juny), i el passeig arqueològic per Capellada de Besalú (16 de juny).

Notícies