El Trío Lorca interpreta els dos trios de Schubert, fites de la música de cambra, a l'Auditori de l'Ateneu de Banyoles

03.05.2017

Integrat per la violinista Elena Rey, la violoncel·lista Erica Wise i la pianista Noelia Rodiles, el trio retorna a l’auditori del qual en va ser el primer artista resident, el 2011

El Trío Lorca interpretarà Els trios de Schubert, dues obres mestres del compositor austríac, aquest diumenge 7 de maig a l’Auditori de l’Ateneu de Banyoles (19 h, 10 €). El concert suposa el retorn a Banyoles de qui que va encetar les residències artístiques de l’Ateneu – CMEM, ara fa sis anys, el 2011.

La formació torna consagrada com un dels trios amb piano més destacats de l’Estat espanyol. En aquest sentit, per al concert de l’Auditori de l’Ateneu de Banyoles aposten per un dels programes més bells que es poden interpretar amb aquesta formació, els dos trios complets que Franz Schubert va compondre. Són dues obres mestres impressionants que figuren entre les fites de la música de cambra. Escrits l’any 1827, són composicions de maduresa de l’austríac, que reflecteixen les grans virtuts de Schubert: melodies plenes de lleugeresa, d’intensitat i de lluminositat. Es tracta de dues obres que molt rarament s’interpreten juntes en un mateix concert, i per això el recital del Trio Lorca representa una ocasió única pels amants de la música de cambra.

Nascut l’any 2008 com a Trío Mozart de Deloitte, sota la tutela de Marta Gulyas i Luis Fernando Pérez i sota els auspicis de la Escuela Superior de Música Reina Sofía de Madrid, el 2009 va ser guardonat amb el Primer Premi del Concurs Permanent de Joves Intèrprets de Joventuts Musicals d’Espanya. Ha actuat en alguns dels auditoris i festivals més destacats de l’Estat espanyol, com ara l’Auditorio Nacional de Madrid, L’Auditori de Barcelona, Teatros del Canal de Madrid o Fundación Juan March. A més, ha actuat en sales de Tunísia, Itàlia i Jordània.

Integrat per la violinista Elena Rey, la violoncel·lista Erica Wise i la pianista Noelia Rodiles han participat a festivals com ara el Festival Internacional de Música y Danza de Granada, la Schubertíada de Vilabertran, Caprichos Musicales de Comillas, Músicos del Mundo de León, el Festival de Jóvenes Virtuosos de Túnez i el Festival Dino Cianni de Cortina d’Ampezzo. Els seus concerts han estat retransmesos per Catalunya Música i Ràdio Nacional d’Espanya – Ràdio Clàssica.

Les entrades per al concert es poden comprar a través del web www.cultura.banyoles.cat i a l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament de Banyoles (al passeig de la Indústria, 25 // 972 57 00 50, de dilluns a dijous de 8:30 h a 18:45 h i divendres de 8:30 a 17:45 h).

Notícies