Seward & Panxii Badii presenten un experiment musical i sonor aquest dissabte a l'Auditori de l'Ateneu de Banyoles

23.05.2017

La proposta s’inscriu dins el projecte Invents, que uneix artistes banyolins amb músics emblemàtics de l’escena jazzística

Seward & Panxii Badii presenten un experiment musical, sonor i humà aquest dissabte a l’Auditori de l’Ateneu de Banyoles (21 h, 8 €) dins la programació del FEMJazz! XXIV Festival d’Emergències Musicals de Banyoles. La proposta situa el tècnic de so enmig de l’escenari per ser centre neuràlgic i part activa del grup.

El concert s’inscriu en el projecte Invents, que uneix artistes banyolins amb músics emblemàtics de l’escena jazzística. Així, el banyolí Panxii Badii serà al centre de l’escenari mentre el grup Seward l’envoltaran asseguts. D’aquesta manera establiran “una conversa entre germans, una xerrada profunda entre dinàmiques variables, freqüències bromistes i harmonies distorsionades”.

Seward és un col·lectiu sonor que es caracteritza per un so poc classificable, a cavall del jazz, el postrock i el folk. La seva és una aposta per l’experimentació, amb un respecte absolut vers l’arrel, la pertinença i l’origen, i amb animadversió vers les xarxes socials i els mitjans de comunicació. Els directes de Seward són sempre un viatge, tots ells diferents i singulars. En aquest cas, el pilot de la nau no serà un intèrpret, sinó el tècnic de so, que establirà connexions a temps real i de manera improvisada amb els músics.

A Banyoles, seran Pablo Schvarzman (guitarra i manipulació sonora), Juan Rodríguez Berbín (bateria i percussions), Adriano Galante (veu, banjo i guitarres) i Panxii Badii (Fx, processos i lapsteel).

Les entrades pel concert de dissabte a Banyoles tenen un preu de 8 € i es poden adquirir a través del web www.cultura.banyoles.cat i a l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament de Banyoles, la qual està situada al passeig de la Indústria, 25 de Banyoles (972 57 00 50, de dilluns a dijous de les 8:30 h a les 18:45 h i divendres de 8:30 h a 15 h).

El FEMJazz omple de música la ciutat

El Festival se celebrarà a Banyoles del 25 al 28 de maig amb una quinzena de concerts a diferents punts de la ciutat. S’inaugurarà dijous amb un concert dedicat als balladors de lindy hop: Saphie Wells and The Swing Cats, a la terrassa de l’Ateneu Bar. Tot seguit, a la taverna City Arms, funk energètic amb Alex Dee.

Divendres serà el torn de la música improvisada: per una banda, tres artistes d’Escandinàvia a l’Espai Eat Art; per l’altra, a ca la Flora, Arnau Obiols ‘Libèrrim’, formació amb estètica de música de cambra, però amb una energia i unes composicions captivadores i sorprenents. La nit acabarà amb el Punxa Gins, gintònics i música a càrrec del bar El Passeig i Miqui Puig.

Els concerts de dissabte s’encetaran a l’hora del vermut a la plaça dels Turers, amb Oriol Vallès Trio. A la tarda serà el torn de 4 P’S Quartet, grup d’estàndards de jazz amb membres provinents de l’escola de la Sant Andreu Jazz Band, a la gelateria Janeret. A la nit,  després del concert de Seward & Panxii Badii, al parc de la Draga hi haurà sessió doble: Eduard Gener, amb cançons que uneixen influències del pop i el jazz, i Diego Armando DJ.

Diumenge serà el dia del tradicional Pícnic Jazz al parc de la Draga. Al migdia, concert familiar de la companyia Pentina el Gat, tot seguit, el concert dels combos de les escoles de música, i dues formacions grans posaran punt i final al FEMJazz! d’aquest any: Maria Lamata i Natsuko Sugao Group.

Notícies