El 7è. Festival de Màgia al Carrer Troba'm de Banyoles arriba aquest cap de setmana amb canvi de format

31.05.2017

La Muralla serà el centre neuràlgic del festival amb una desena d’actuacions el dissabte, a la tarda i a la gala nocturna.

L’associació juvenil Tenim Poca Feina organitza la 7a edició del Festival de Màgia al Carrer Troba’m de Banyoles els dies 2 i 3 de juny. Aquest any, la proposta arriba amb un canvi de format i les activitats es duran a terme, sobretot, a La Muralla on es muntarà l’escenari principal del festival, que acollirà una desena d’actuacions.

Inauguració amb un espectacle gastronòmic

Tot i això, la inauguració del festival es durà a terme el divendres 2 de juny amb una altra novetat, un espectacle que barrejarà màgia i gastronomia al restaurant Can Xabanet. L’actuació anirà a càrrec del mag Pepín Banzo i s’acompanyarà d’un tast de cerveses i tapes al restaurant, a partir de les 9 del vespre.

El gruix de les propostes, però, serà el dissabte. Amb el canvi de format, els espectacles de tarda començaran a les 6, a l’escenari de La Muralla, que acollirà una primera actuació a càrrec del mag Xulio Merino. A ¾ de 7, serà el torn dels mags Mario i Luilui López. I finalment, Hèctor Mancha serà l’encarregat de tancar els espectacles de tarda, a 2/4 de 8. Tot seguit, i també com a novetat, s’ha organitzat un sopar popular que tindrà lloc al mateix espai.

A la nit, a partir de 2/4 d’11, serà el torn d’una de les propostes estrelles del festival, la Gran Gala Màgica que aplegarà a l’escenari de La Muralla alguns dels millors especialistes estatals: Pepín Banzo, Cayetano Lledo, Luilui i Tamara, Lautaro i Héctor Mancha.

Un cop acabada la gala, els mags oferiran diversos trucs de màgia propera, una de les propostes que té més bona acollida per part del públic i que s’ha convertit en un tret identitari del Troba’m banyolí.

Un festival amb vocació també comarcal

Des de fa uns anys, els organitzadors del Troba’m s’han interessat en la possibilitat d’obrir el festival perquè tingui un caràcter comarcal. D’aquesta manera, aquest any, s’han mantingut les col·laboracions amb l’Ajuntament de Vilademuls i amb el de Palol de Revardit.

Fa uns dies, l’escola de Galliners va acollir una prèvia del festival amb tallers infantils i un espectacle. I aquest mateix dissabte, l’Ajuntament de Palol ha programat una actuació de màgia dins la programació de la Nit de Misteri, en una col·laboració amb el Troba’m.

Organitzat per Tenim Poca Feina

L’associació Tenim Poca Feina és la principal responsable del Festival de Màgia Troba’m. Es tracta d’una entitat sense ànim de lucre que organitza aquest projecte amb l’únic objectiu d’ampliar el ventall cultural de la ciutat de Banyoles i comarca; i d’apropar l’art de la màgia de carrer a la població.

Notícies