Jornada de portes obertes a l'Escola Municipal de Música de Banyoles per al proper divendres 9 de juny

05.06.2017

La sessió, que serà a partir de les sis de la tarda, va destinada a totes les persones, famílies i nous alumnes interessats en l’oferta educativa de l’equipament

El proper divendres 9 de juny hi haurà una jornada de portes obertes de l’Escola Municipal de Música de Banyoles (EMMB) destinada a totes les persones, famílies i nous alumnes interessats en l’oferta educativa de l’equipament. Serà a partir de les sis de la tarda a la Sala 0 de l’Ateneu – CMEM.

L’objectiu és donar a conèixer l’oferta educativa de l’EMMB i el projecte pedagògic alhora que se’n coneixen les aules i instal·lacions. També s’assistirà a classes d’algunes de les formacions de l’Escola, com ara la Jove Orquestra de Banyoles (JOB) i el Cor Gran. 

La sessió informativa es porta a terme quan l’Escola es troba immersa en campanya de preinscripcions per al curs 2017-2018, una campanya que va començar el passat 8 de maig i que es tancarà el 16 de juny.

Una escola de música viva i oberta a la ciutat

Actualment, l’EMMB compta amb quatre-cents estudiants i 27 professors/es. El Pla d’Estudis ofereix una formació mixta de música clàssica i moderna i fa una clara aposta per les formacions col·lectives així com per ser un projecte obert a la vida cultural i social de la ciutat.

Centre reconegut pel departament d’Ensenyament i de referència a la demarcació de Girona, l’EMMB aposta per una oferta flexible adequada a les necessitats de les famílies sense renunciar a l’exigència i la qualitat en la docència i en l’aprenentatge. I tot dins l’Ateneu – Centre Municipal d’Estudis Musicals, que integra també l’Ateneu Bar i l’Auditori de l’Ateneu, circumstància que permet que els estudiants tinguin una formació musical integral i enriquidora.

Una part important de l’oferta de l’EMMB es concentra en els cursos de Sensibilització (de 3 a 5 anys) i d’Iniciació (6 anys). En el primer, es treballen elements com ara el moviment, l’educació de l’oïda, la improvisació i la creació musical a partir de contes i petites històries. Per altra banda, el curs d’Iniciació suposa l’entrada progressiva dels nens i nenes en l’aprenentatge musical a partir de tres activitats diferenciades: iniciació al llenguatge musical, Cor Petit de l’EMMB i Roda Instrumental, a través de la qual entren en contacte amb tots els instruments que s’imparteixen. 

L’oferta de places continua amb el Preparatori (7 anys), nivell Elemental (de 8 a 11 anys), nivell Mitjà (de 12 a 17 anys) i Itinerari Jove (a partir de 10 anys). Aquests cursos tenen dos itineraris diferenciats, el d’Aprofundiment, per als estudiants que volen continuar els estudis musicals al Conservatori o a centres d’ensenyament superior, i el Troncal, per als que conceben els estudis com un complement a la seva formació.

L’EMMB també ofereix classes individuals per a adults, amb la possibilitat de participar en les formacions instrumentals col·lectives. L’Escola concep la pràctica i l’aprenentatge musical al llarg de la vida com un element positiu per al desenvolupament intel·lectual, cognitiu i emocional de les persones. En aquest sentit, és remarcable l’augment de persones adultes que, en els últims cursos, aposten per ser part de la comunitat de l’EMMB.

Els instruments que s’imparteixen actualment a l’EMMB són: baix elèctric, bateria, cant, clarinet, contrabaix, flauta travessera, guitarra clàssica, guitarra elèctrica, piano, saxofon, trombó, trompeta, viola, violí i violoncel.

Notícies