Taller d'improvisació amb Gabriela Montero i Música i Moviment amb Família, novetats de l'oferta de cursos formatius de l'Ateneu - CMEM per al segon semestre de 2017

13.07.2017

La programació també inclou el curs permanent i cor estable Ateneu Gospel, Musicoteràpia i Dansa Moviment Teràpia, Iniciació Musical per a Adults i Qui té por de la clàssica?

Obertes les inscripcions dels cursos formatius de l’Ateneu –  Centre Municipal d’Estudis Musicals de Banyoles per al segon semestre del 2017. Destaca el Taller d’Improvisació que oferirà la prestigiosa pianista veneçolana Gabriela Montero, que és l’artista resident de l’Ateneu – CMEM d’aquest 2017. La programació també recupera el curs de Música i moviment en Família i continua l’aposta per l’Ateneu Gospel, Musicoteràpia i Dansa Moviment Teràpia, l’Avui, Música, d’iniciació musical per a adults, i el Qui té por de la clàssica?

Gabriela Montero és una de les pianistes més reputades de l’actualitat. Entre altres guardons i reconeixements, el 2015 va obtenir el premi Grammy Llatí al Millor àlbum de música clàssica. Nascuda el 1970 a Veneçuela, Montero va fer la seva primera interpretació en públic als cinc anys. Als vuit, va debutar com a solista amb la Orquesta Sinfónica Simón Bolívar, dirigida pel mestre José Antonio Abreu. Des de llavors, ha tingut una carrera meteòrica i imparable. Reclamada per les millors orquestres del món, és Cònsol Honorària per Amnistia Internacional i el 2009 va participar a la cerimònia de presa de possessió de Barack Obama.

Montero és cèlebre per les seves lectures inspirades del gran repertori clàssic i romàntic però també per les improvisacions que acostuma a incloure als recitals. La veneçolana ha recuperat el recurs a la improvisació en la música clàssica, que feia segles que s’havia abandonat. L’1 d’octubre (17 h) oferirà un Taller d’improvisació amb Gabriela Montero que precedirà el concert que el mateix dia farà amb una compatriota seva, la també pianista Vanessa Pérez. El taller serà gratuït per als estudiants de l’Escola Municipal de Música de Banyoles i per a les persones que tinguin l’entrada per al concert (19 h, 15 €).

Per a aquest segon semestre de 2017 es recupera Música i moviment en família, el curs d’estimulació musical per a nadons, que, en aquest cas, impartirà Mireia Monterde Mamacrea, família creativa. Dirigit a nadons de sis mesos a dos anys acompanyats de la mare i/o el pare, l’objectiu principal del taller és enfortir i afavorir el vincle emocional entre la mare/pare i el nadó mitjançant la música. A través de cançons, jocs de falda i moixaines, danses i audicions, jocs musicals i manipulació d’instruments, els nens i les nenes adquireixen noves experiències que afavoreixen el seu desenvolupament motriu, sensorial, emocional, social, lingüístic, etc. Així, els pares també descobreixen una nova manera de comunicar-se amb els seus fills. El curs serà del 5 d’octubre al 21 de desembre, els dijous de 15:30 h a 16:15 h (36 € mes / nadó + acompanyant/s). 

L’oferta formativa de l’Ateneu – CMEM es completa amb altres cursos ja consolidats. El curs d’audició musical Qui té por de la clàssica?, amb Rafael Esteve, oferirà un cicle entorn l’Evolució del concert per a piano romàntic, inclòs dins les activitats paral·leles de la residència artística de Gabriela Montero a l’Ateneu – CMEM. Serà els dissabte 28 d’octubre, 18 de novembre i 16 de desembre, de 10:30 h a 13:30 h (30 € cicle -18 € socis JMB- / 12 € sessió -6 € socis JMB-).

També continua el curs d’iniciació musical per a adults Avui, música, que imparteix la professora Meritxell Roure, els dijous de 20 h a 21:21 h. El curs proposa descobrir l’experiència musical en un marc lúdic, assequible, creatiu i gratificant a partir del treball amb cant, percussió corporal, instruments, percussions Orff o audicions diverses. Una ocasió per iniciar-se a la música per a tots els adults.

Per altra banda, continua la seva trajectòria el curs permanent i cor estable Ateneu Gospel (dimarts, de 21 h a 22:30 h). La pertinença al cor està plantejada com un curs permanent en el qual els seus membres reben formació setmanal mentre treballen repertori d’espirituals negres himnes gospel dirigits pel prestigiós director i trombonista barceloní, Dani Alonso, fundador de Gospelians, el Cor de Gospel de Gràcia i la Barcelona Jazz Orquestra. 

El curs Musicoteràpia i Dansa Moviment Teràpia es manté també en la programació de l’Ateneu - CMEM (dissabtes, de 9 h a 12 h). Està impartit per dues musicoterapeutes (pendents de confirmar) i per Alèxia Ros (dansaterapeuta). Està dirigit a persones amb discapacitat intel·lectual i a les seves famílies. Les sessions combinen dues pràctiques terapèutiques que són sinònim de comunicació, memòria, habilitats socials, diversió i creativitat. La singularitat del curs radica, precisament, en el fet d’ajuntar ambdues disciplines.

Les inscripcions per a tots quests cursos i tallers ja estan obertes i es poden fer a través del web www.ateneu.banyoles.cat o bé a la secretaria de l’Ateneu – CMEM, a la plaça Major de Banyoles.

Per a més informació:

Ateneu - Centre Municipal d’Estudis Musicals

972 57 60 49

ateneu@ajbanyoles.org / www.ateneu.banyoles.cat

Notícies