L'Ateneu - CMEM ha sigut el centre neuràlgic de les dues primeres edicions del festival i campus folk internacional Ethno Catalonia, el 2016 i 2017, en el marc del progrma internacional Ethno

03.11.2017

L’objectiu és fixar el full de ruta per als propers cinc anys d’un dels projectes més exitosos de Jeunesses Musicales International (JMI)

L’Ethno Committee, el comitè internacional del programa Ethno, es reuneix aquest cap de setmana a l’Ateneu – Centre Municipal d’Estudis Musicals de Banyoles. D’aquesta manera, Ethno Catalonia exerceix d’amfitriona d’unes jornades que han de servir per dissenyar les línies de futur d’un dels programes més exitosos de Jeunesses Musicales Internacional (JMI), creat el 1990 a Suècia i que actualment és present a disset països d’arreu del món. Ethno és un programa internacional que s’estructura en forma de circuit de festivals i campus internacionals en els quals es reuneixen joves músics folk d’arreu per a crear produccions multiculturals úniques.

Aquest cap de setmana, a Banyoles, s’hi trobaran els coordinadors dels Ethno de Suècia, França, Alemanya, Estònia, Dinamarca, Catalunya, Índia, Austràlia i Nova Zelanda entre d’altres, a banda del propi equip de JMI, amb seu a Brusel·les. L’objectiu és compartir experiències, resultats i factors d’èxit d’Ethno arreu del món. A més, la trobada servirà per desenvolupar bones pràctiques, innovació i la presència internacional del programa. Així, es decidirà el full de ruta del projecte per als propers cinc anys, que ja s’ha començat a impulsar a París aquest mateix 2017.

A banda de les reunions de treball, els membres del comitè assistiran a diferents activitats culturals a la ciutat, i també seran presents al concert que oferiran Rubén Fernández & Andreu Zaragoza + Zamak Quartet aquest dissabte 4 de novembre a l’Auditori de l’Ateneu de Banyoles (21 h).

La trobada del comitè se celebra a l’Ateneu – CMEM, que ha acollit les dues primeres edicions de l’Ethno Catalonia. Actualment ja es treballa en la tercera edició, que es viurà a Banyoles entre el 6 i el 16 de juliol, i que tornarà a reunir a la capital del Pla de l’Estany una quarantena de músics folk d’entre divuit i trenta anys d’arreu del món. A banda, el projecte, organitzat per Joventuts Musicals de Catalunya i Joventuts Musicals de Banyoles, es vertebra com un festival folk que ofereix concerts cada dia.

Per a més informació:

Ateneu - Centre Municipal d’Estudis Musicals

972 57 60 49

ateneu@ajbanyoles.org / www.ateneu.banyoles.cat

 

Notícies