"Kilòmetres" de Marilia Samper i la presentació del nou disc de Mariona Aupí, "Le Monde", aquest cap de setmana a Banyoles

07.11.2017

La Factoria d’Arts Escèniques acollirà el divendres Kilòmetres de Marilia Samper i interpretat per Meritxell Yanes i el diumenge, la cantant banyolina, Mariona Aupí presentarà el seu nou treball Le Monde a l’Auditori de l’Ateneu.

El proper cap de setmana, Banyoles ha programat dos dels espectacles més destacats de la programació cultural d’aquesta temporada; d’una banda, el divendres 10 novembre a les 21 h (10 €) a la Factoria d’Arts Escèniques es podrà veure Kilòmetres, la història d’una família i del seu particular viatge, explicada per Meritxell Yanes que, des de la seva pròpia veu, amb honestedat i tendresa, ens fa recórrer les passes d’aquestes persones al llarg dels anys i del planeta, compartint una història que, sens dubte, podria ser també la història de qualsevol de nosaltres.

Tal i com explica Marilia Samper, directora i dramaturga, Kilòmetres parteix de materials biogràfics íntims i sensibles, cartes, diaris, testimonis, records, veus que es sumen a la construcció de dues històries, que convergeixen fins a convertir-se en una. Són històries de vida, que com en qualsevol recorregut vital, estan compostes de lluita, de mort, de noves vides, d’il·lusions, de decepcions, d’amor...

Tots els papers de l’espectacle són interpretats per Meritxell Yanes, fet que el converteixen en un monòleg on hi recau una dosi important de joc interpretatiu, treballant des de diferents plans narratius, trencant o no la quarta paret. Fent de tot plegat una barreja que en alguns moments causi la aproximació i en d’altres el distanciament de la història i dels personatges amb el públic.

D’altra banda i en clau musical, el diumenge 12 de novembre, a les 19 h i a l’Auditori de l’Ateneu la banyolina Mariona Aupí presentarà oficialment a les comarques gironines el seu nou disc Le Monde (La Cúpula Music, 2017). Amb una veu imponent i sensible a la vegada, Mariona Aupí presenta el seu segon disc en solitari, produït i instrumentat per Guillermo Martorell (Mr. Hubba, Maria Rodés, Mazoni...) Amb el món marí com a principal protagonista, l’àlbum conté un particular embolcall sonor que inclou gravacions del mar de l’Empordà, un contrabaix convertit en sirena de vaixell, el crit d’una guitarra com a cant de dofí... Metàfores que reforcen les imatges sonores d’unes cançons en què també s’hi troben obstacles a superar, partint d’una carta del Tarot de Marsella.

Mariona Aupí va iniciar la seva trajectòria com a cantant del grup banyolí Fang, amb el qual va aconseguir un reconeixement important dins l’escena musical independent. Després de la dissolució de Fang, Mariona Aupí va iniciar un projecte comú amb Carlos Ann anomenat Santa N que va veure la llum l’any 2009 amb una molt bona acollida i que es va repetir l’any 2014. L’any 2013 va publicar Criatura, el seu primer treball en solitari. Tres anys més tard, va començar amb Guillermo Martorell, com a productor i instrumentista que ha culminat aquest 2017 amb Le Monde, que es presentarà aquest diumenge a l’Auditori (10 € anticipada i 13 € taquilla).

Les entrades pels dos espectacles es poden adquirir a través de la web www.cultura.banyoles.cat o bé a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà de l’Ajuntament de Banyoles (Pg. Indústria, 25 // 972 57 00 50 , de dilluns a dijous de 8:30 a 18:45 i divendres de 8:30 a 15 h)

Notícies