Adrià Plana& Les Filles Föllen presenten el projecte "Revisiting Bowie" aquest dissabte a l'Auditori de l'Ateneu de Banyoles

17.01.2018

L’homenatge a David Bowie revisa l’univers musical d’una de les majors icones de la cultura pop, que va morir ara fa dos anys

La banda d’Adrià Plana i les coreògrafes Les Filles Föllen presenten el projecte Revisiting Bowie aquest dissabte (21 h, 10 €) a l’Auditori de l’Ateneu de Banyoles. L’espectacle encetarà la programació 2018 a l’equipament banyolí. És una revisió de l’univers musical d’una de les majors icones de la cultura pop, que va morir ara fa dos anys, el 10 de gener de 2016.

Nascut l’any 1947 a Brixton, al sud de Londres, David Bowie va ser capaç d’unir música, teatre, dansa i disseny en una proposta artística que supera l’àmbit estètic. Creatiu  i innovador, dos anys després de la mort del britànic, el seu llegat continua essent font d’inspiració per a multitud de creadors.

Així, Revisiting Bowie és un homenatge al camaleònic artista en el qual es combina música, coreografia i audiovisual. El guitarrista Adrià Plana i les coreògrafes les Filles Föllen han assumit el repte de prendre l’univers musical de l’artista i de reinterpretar-lo. Plana n’és el director musical mentre que Margherita Bergamo assumeix la coreografia i la interpretació.

A més de músic, Bowie va ser productor discogràfic i arreglista. Per sobre de tot, però, és una figura referent de la música popular de les últimes cinc dècades, reconegut també per la profunditat intel·lectual de la seva obra. Bowie passarà a la història contemporània per ser una icona musical i també estètica. La seva mort va arribar dies abans del llançament del seu últim Blackstar.

El projecte Revisiting Bowie es va presentar amb èxit la primavera passada a l’Auditori de Barcelona, i aconsegueix unir a l’escenari joves intèrprets de jazz i de música moderna de l’escena catalana. Plana i Bergamo estaran acompanyats per Àlex Delgado (veu), Néstor Giménez (piano), Ismael Alcina (baix elèctric) i Andreu Moreno (bateria). El projecte arriba aquest dissabte a Banyoles amb la voluntat de retre homenatge a “un home que ha esdevingut una llegenda sense deixar de ser home”.

Les entrades per al concert es poden comprar a través del web www.cultura.banyoles.cat i a l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament de Banyoles (al passeig de la Indústria, 25 // 972 57 00 50, de dilluns a dijous de 8:30 h a 18:45 h i divendres de 8:30 a 17:45 h).

Notícies