"Granados i l'espurna de la felicitat" aquest diumenge a l'Auditori de l'Ateneu de Banyoles

05.04.2018

La proposta de la companyia El nen infinit, centrada en la figura d'Enric Granados, vol alimentar l'espurna de l'amor a la música que abasta totes les edats.

La companyia El nen infinit presenta Granados i l'espurna de la felicitat aquest diumenge 8 d'abril a l'Auditori de l'Ateneu de Banyoles (12 h, 5 €). És un espectacle que té l'objectiu d'alimentar l'espurna de l'amor a la música que abasta totes les edats. I ho fa a través del mestre Granados, quan se celebra el cent cinquantè aniversari del seu naixement.

L'espectacle musical repassa la vida i trajectòria del pianista i compositor, nascut a Lleida l'any 1867. Granados és conegut per la seva obra pianística, especialment per la suite Goyescas, sobre la qual va basar també una òpera homònima. Va morir durant la Primera Guerra Mundial, quan era a abord del Sussex, al canal de la Manxa, que va naugragar quan va ser torpedinada per l'armada alemanya. Granados  va crear la seva pròpia escola de piano a Barcelona, d'on n'han sortit noms tan cèlebres com ara Alícia de Larrocha o Franck Marshall.

Tot aquest periple vital és el que porta a escena la companyia El nen infinit, integrada per la pallassa Clara del Ruste i el pianista Emili Brugalla (integrant del Trio Kandinsky), a Granados i l'espurna de la felicitat. A l'escenari hi ha espai per a la seva vida i per a la música que va escriure, per a les anècdotes i les experiències vitals que va travessar i per a les persones que va conèixer. Són elements que es van desplegant amb un gest tendre i rialler.

És un espectacle pensat per a nens i nenes i també per a gent adulta. Cada edat podrà trobar les seves complicitats i afinitats musicals i escèniques. La música bascula entre Granados, Albèniz, Mozart, Shubert i Chopin. Alhora, hi ha contes propis i altres narracions que permeten establir un joc teatral que enllaça la paraula, el gest, la rialla, la màgia i la música. Així, es crea una experiència musical diferent al concert convencional.

Les entrades per al concert es poden comrpar a través del web www.cultura.banyoles.cat i a l'Oficina d'Atenció Ciutadana de l'Ajuntament de Banyoles (al passeig de la Indústria, 25 // 972 57 00 50, de dilluns a dijous de 8:30 h a 18:45 h i divendres de 8:30 h a 15 h).

Notícies