L'EMMB participa al XIII Festival Europeu de Joves Músics a Sneek, Holanda, capital europea de la cultura

03.05.2018

La cita, organitzada per la Federació Europea d’Escoles de Música (EMU), serà del 9 al 12 de maig i agruparà estudiants de música d’arreu del continent

L’Escola Municipal de Música de Banyoles (EMMB) serà present a la tretzena edició del Festival Europeu de Joves Músics que, aquest 2018, se celebrarà a Sneek (Holanda) del 9 al 12 de maig, coincidint amb la capitalitat de la cultura europea d’aquesta ciutat dels Països Baixos.

Al Festival hi participaran uns set mil estudiants provinents de vint-i-tres països diferents, que donaran forma a prop de mig miler d’orquestres i formacions instrumentals. Tots ells oferiran més de mil actuacions en els quatre dies que dura el Festival, que preveu rebre seixanta mil visitants. La iniciativa pretén afavorir l’intercanvi i la coneixença musical i humana alhora que és una porta oberta al debat en relació amb el paper de les arts en la formació i l’ensenyament.

De l’EMMB hi assistiran cinquanta alumnes integrants de la Jove Orquestra de Banyoles (JOB) Batenvic, la Banyoles Big Band i el Cor Gran. Cada formació actuarà tres vegades durant l’estada, interpretant el repertori que han preparat durant el curs especialment per a l’ocasió. És la tercera vegada que estudiants de l’EMMB participen al Festival Europeu de Joves Músics. La primera va ser l’any 2012 a Allegromosso, Itàlia, mentre que la segona vegada va ser el 2016 a Donostia. Més enllà de les actuacions pròpies, l’alumnat participarà de la cerimònia d’inauguració i cloenda que són col·lectives, en la qual hi són presents tots els joves músics del festival. La participació en aquests festivals internacionals és una aposta decidida des de l’Escola per fomentar la pràctica de la música en viu i en grup, la cohesió de l’alumnat i l’obertura a noves experiències i coneixements musicals.

L’edició 2018 es titula At the Watergate, nom que il·lustra la icona més emblemàtica d’Sneek. És una comporta d’aigua construïda a inicis de segle XVII i que, llavors, formava part d’un ampli sistema defensiu de la ciutat. Amb trenta-tres mil habitants, la ciutat és coneguda com la capital dels esports aquàtics, compta amb una àmplia xarxa de canals i amb una famosa marxa de patinatge sobre gel, que s’organitza pels canals de la ciutat.

El regidor de Cultura de Banyoles, Jordi Bosch, ha manifestat que “són activitats complementàries a la formació musical i l’experiència dels darrers anys és molt positiva”. Segons Bosch, “és important per l’Escola Municipal de Música de Banyoles i per als estudiants, que fomenten les seves inquietuds musicals”.

A banda de l’EMMB, At the Watergate comptarà amb la presència d’altres centre de la demarcació de Girona: l’Escola de Música Preludi (Girona), l’Escola Municipal de Música El Gavià (L’Escala), l’Escola Municipal de Música i Dansa (Torroella de Montgrí) i l’Escola Municipal de Música (Vidreres). D’arreu de Catalunya, hi haurà un total de vint-i-vuit centres.

Notícies