Supernit a les biblioteques

15.05.2018

«El malvat senyor Pla ha deixat la Matoll i la Nenúfar de la família del Super3 tancades dins la Superbiblioteca, però tu les pots ajudar a escapar! Com? Molt fàcil: vine el divendres 25 de maig a les 20.00 h a la teva biblioteca i podràs salvar-les amb els altres súpers»

El Super3 i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya han organitzat, per al 25 maig, la “Supernit a les biblioteques públiques”, per tal de promoure la lectura entre el públic infantil. La Supernit té per objectiu fer arribar als més petits la importància de la lectura i, per fer-ho, el Super3 ha ideat una aventura multitudinària, simultània i transmèdia per tot el territori en què els nens i nenes participants ajudaran la Nenúfar i la Matoll perquè puguin sortir de la biblioteca de la casa de la família del Super3 on han quedat tancades pel malvat Sr. Pla.

Més de 150 poblacions i 270 biblioteques municipals oferiran conjuntament aquesta activitat gratuïta (per a la qual es demana inscripció prèvia) gràcies a la col·laboració de la de la Diputació de Barcelona, la Diputació de Girona, el Consorci de Biblioteques de Barcelona i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

El final de l’aventura protagonitzada per la Nenúfar i la Matoll arribarà el proper 25 maig, quan els lectors infantils podran participar-hi des de la seva biblioteca pública més propera per ajudar les seves heroïnes a escapar de la biblioteca de la casa del Super3 on estan tancades.

La trama de la Supernit a les Biblioteques

La història d’aquesta trama de la família del Super3 comença quan la Nenúfar i la Matoll són a la superbiblioteca de casa seva llegint i mirant contes. La Nenúfar llegeix contes de fades i unicorns i, la Matoll, de bruixes i dracs. De sobte, senten un soroll a la porta de la biblioteca. Estranyades, intenten obrir la porta, però està tancada. Ho tornen a intentar amb totes les seves forces, però ni la Nenúfar ni la Matoll poden obrir-la. Just en aquell moment, per sota la porta, entra una misteriosa nota, signada pel Sr. Pla. El Sr. Pla i el seu ajudant, el Rick, les han tancat dins la biblioteca i han posat a la porta unes cadenes gruixudíssimes amb un cadenat enorme. L’única manera d’obrir aquest cadenat és resoldre quatre enigmes. Les solucions d’aquests enigmes són els quatre números que permeten obrir el cadenat.

A partir d’aquest moment, la Nenúfar i la Matoll busquen i rebusquen per tots els llibres, contes i històries de la seva biblioteca la resposta dels enigmes. Però elles soles no se’n surten del tot i necessiten l’ajuda de tots els súpers. Per això, els nens i nenes estan convocats, a la “Supernit a les biblioteques”, a resoldre els enigmes i obtenir els dos últims números que obriran el cadenat de la superbiblioteca.

Inscripció exhaurida
 

Notícies