Banyoles viurà aquest cap de setmana el Gartstròmia, l'Exposició de Flors i el Festival de Màgia

29.05.2018

Hi haurà novetats com ara el Gastroba’m, el primer Concurs de carrers Banyoles en flor i el nou Mercat Artis.

Aquest cap de setmana dies 1, 2 i 3 de juny del 2018 Banyoles s’omplirà de flors, gastronomia, art i màgia amb la 5a edició del Gartstròmia, la 41a edició de l’Exposició de flors i el Troba’m, festival de màgia. Es podrà gaudir de més de 30 activitats al centre de Banyoles relacionades amb les tres propostes. Hi haurà novetats com ara el Gastroba’m, el primer Concurs de carrers Banyoles en flor i nou Mercat Artis.

La programació de l’Exposició de flors de Banyoles començarà el divendres 1 de juny a 2/4 de 9 de la tarda amb la inauguració al claustre del Monestir de Sant Esteve. Després de la inauguració hi haurà el lliurament dels premis del 17è Concurs de balcons i entrades del Barri Vell, del 10è Concurs d’aparadors i del nou Concurs de carrers Banyoles en flor. Seguidament, al mateix claustre del Monestir de Sant Esteve, començarà el festival de màgia Troba’m

41a edició de l’Exposició de flors de Banyoles

Pels amants de les flors hi haurà espais florals, dels quals en destacarà un any més el claustre del Monestir de Sant Esteve de Banyoles. Tanmateix, es podran veure espais de flors a la plaça dels Estudis, la plaça Major, el Museu Arqueològic, l’Espai Eat Art, l’Oficina de turisme i, com a novetat, el carrer Girona (amb la implicació dels veïns del barri de la Farga amb l’objectiu d’unir la Farga i el centre).

Cal destacar el primer Concurs de carrers Banyoles en flor que significarà que es podran visitar els següents carrers decorats: Santa Maria, Mercadal, Canal, Major i Porta Turers.

5a edició del Gartstròmia

I pels amants del bon menjar i beure podran degustar les tapes de 17 parades del Gartstròmia (a la plaça Major). El preu és d’1 euro el tiquet i es vendran tires de 5 tiquets. En aquest sentit, 11 restaurants oferiran un menú Gartstronòmic als seus establiments per complementar la visita gastronòmica. Alhora, 4 allotjaments oferiran descomptes per quedar-se a dormir a la ciutat. A més, s’introdueix el nou Mercat Artis on es podrà comprar moda i complements com a fils conductors de l’art i la bellesa; i s’inclourà una desfilada de moda.

Entre l’extensa programació s’hi podrà trobar tallers com ara de gintònics, exposicions i itineraris artístics, la VIII Trobada d’acordionistes Ciutat de Banyoles, i un concert de jazz i soul amb Nataliya Nesterchuk Ultano Gómez (el dia 2 de juny a partir de 2/4 de 10 del vespre a la plaça Major). 

Troba’m, festival de màgia

En el marc de la sinergia amb el festival de màgia, s’estrena l’activitat Gastroba’m. Es tracta de portar la màgia a la taula, es farà un aperitiu amb 5 mags de màgia de prop on els comensals veuran en directe i els jocs de mans dels mags. El dissabte a l’espai de la Muralla es podrà gaudir del Troba’m, festival de màgia.

La regidora de Comerç, Consum, Turisme, Fires i Promoció econòmica de Banyoles, Joana Vilà, ha manifestat que “enguany hem introduït dins del Gartstròmia la part de moda i complements, pensem que és una acció de dinamització comercial que vol crear sinergies entre el món de la gastronomia i el comerç”. Per altra banda, el regidor de Festes de Banyoles, Jordi Bosch ha explicat que “ens agrada que els veïns i les associacions s’hi impliquin, com ara els veïns de la Farga, volem tenir un cap de setmana ple d’activitats”.

Les fires estan organitzades per l’Ajuntament de Banyoles amb la col·laboració de la Diputació de Girona, el Grup Gastronòmic del Pla de l’Estany, La Teteria del Barri Vell, Ràdio Banyoles, Sabors Catalans, associació Banyoles Comerç i Turisme, Piùbella, Alquimia medieval i Helpmyshop. El festival de màgia Troba’m està organitzat per l’associació Tenim Poca Feina.

Al banyoles.cat us podeu descarregar la programació sencera.

Notícies