Jornada de portes obertes a l'Escola Municipal de Música de Banyoles per al proper 8 de juny

31.05.2018

La sessió, que serà a partir de dos quarts de sis de la tarda, va destinada a la població en general, especialment a famílies i nous alumnes interessats en l’oferta educativa de l’equipament

Jornada de portes obertes a l’Escola Municipal de Música de Banyoles (EMMB) per al proper divendres 8 de juny. L’objectiu és donar a conèixer l’equipament i el seu projecte pedagògic a les persones, famílies i nous alumnes interessats en la seva oferta educativa. Serà a partir de dos quarts de sis de la tarda a la Sala 0 de l’Ateneu – CMEM.

Així es donaran detalls d’un projecte educatiu que potencia la música en grup, en paral·lel amb l’estudi del llenguatge musical i les classes individuals d’instrument. El Pla d’estudis, reconegut pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, ofereix diferents itineraris segons l’interès i la dedicació de l’alumnat. Durant la jornada de portes obertes, a més, s’assistirà a classes d’algunes de les formacions de l’Escola, com ara la Jove Orquestra de Banyoles (JOB) i el Cor Gran. 

La sessió informativa es porta a terme quan l’Escola es troba immersa en campanya de preinscripcions per al curs 2017-2018, una campanya que va començar el passat 8 de maig i que es tancarà el 16 de juny.

Una escola de música viva i oberta a la ciutat

L’EMMB ha esdevingut un centre primordial del món musical a la ciutat i a la comarca. Situada a la plaça Major, és part integrant de l’Ateneu – Centre Municipal d’Estudis Musicals, espai on s’interrelacionen la formació, l’exhibició i la creació de propostes musicals. L’EMMB és un agent involucrat amb l’entorn social i cultural de Banyoles. Anualment organitza diferents activitats en esdeveniments i espais emblemàtics de la ciutat i esdevé un referent en la dinamització de la vida cultural banyolina.

La funció de l’EMMB és formativa, però també social i cultural. S’hi promouen audicions, concerts, colònies, intercanvis i trobades, amb la participació de l’alumnat, del professorat i de músics convidats. Es gaudeix, s’aprèn i es fan amics. Aquí s’estableix un contacte significatiu amb el fet musical. Aquesta socialització musical és el tret diferencial pedagògic, ja que generen experiències extraordinàries que perduren durant anys.

L’EMMB ofereix una proposta formativa àmplia i diversa d’educació musical, adreçada a tota la ciutadania, de totes les edats, perfils i interessos estètics. En aquest sentit, és remarcable l’augment de persones adultes que, en els últims cursos, aposten per ser part de la comunitat de l’EMMB.  L’ensenyament i l’aprenentatge musicals es conceben com a eines imprescindibles per a la formació integral de les persones, que permet configurar una identitat pròpia dins una societat plural.

Una part important de l’oferta de l’EMMB es concentra en els cursos de Sensibilització (de 3 a 5 anys) i d’Iniciació (6 anys). En el primer, es treballen elements com ara el moviment, l’educació de l’oïda, la improvisació i la creació musical a partir de contes i petites històries. Per altra banda, el curs d’Iniciació suposa l’entrada progressiva dels nens i nenes en l’aprenentatge musical a partir de tres activitats diferenciades: iniciació al llenguatge musical, Cor Petit de l’EMMB i Roda Instrumental, a través de la qual entren en contacte amb tots els instruments que s’imparteixen. 

L’oferta de places continua amb el Preparatori (7 anys), nivell Elemental (de 8 a 11 anys), nivell Mitjà (de 12 a 17 anys) i Itinerari Jove (a partir de 10 anys). Aquests cursos tenen dos itineraris diferenciats, el d’Aprofundiment, per als estudiants que volen continuar els estudis musicals al Conservatori o a centres d’ensenyament superior, i el Troncal, per als que conceben els estudis com un complement a la seva formació.

Els instruments que s’imparteixen actualment a l’EMMB són: baix elèctric, bateria, clarinet, contrabaix, flauta travessera, guitarra, guitarra elèctrica, piano, saxo, trompeta, trombó, violí, viola, violoncel i veu. També hi ha classes de sensibilització llenguatge musical, cambra, combo, orquestra, big band, cor i orff, entre d’altres.

Per a més informació:

Ateneu - Centre Municipal d’Estudis Musicals

972 57 60 49

Notícies