Les veus de Vinicio Capossela, Judit Neddermann, Senyor Oca i Dr. Calypso arriben aquest divendres a l'(a)phònica

14.06.2018

També s’hi podran veure el concert dels cors de l’Escola Municipal de Música de Banyoles i els tast de concerts de Baba Flow i Velvet Jeans

El Festival de la Veu de Banyoles, (a)phònica, continua aquest divendres 15 de juny amb set propostes, d’entre les quals destaquen les veus de Vinicio Capossela, Judit Neddermann, Senyor Oca i Dr. Calypso.

El divendres 15 de juny el festival començarà amb l’actuació de Judit Nedderman (21 h, Auditori de l’Ateneu, 10 € / 13 €), que presentarà el seu darrer disc, Nua (Satelite K, 2018). Un àlbum sota la producció de Pau Figueres amb onze temes originals i dues versions a cavall del pop, el folk i les músiques del món. A continuació, tindrà lloc un dels plats forts del festival: el concert del cantautor italià Vinicio Capossela, que presentarà Canzoni della cupa (La Cupa / Warner, 2016), en l’únic concert que realitzarà a l’Estat espanyol. Serà en un dels escenaris més especials del festival, al costat de l’estany (23 h, Estrella Damm Club Natació Banyoles, 21 € / 24 €). Més tard, el festival es traslladarà a l’escenari principal, on el grup de hip-hop, drum & bass i dub africà Senyor Oca, guanyador del Sona 9 2017 oferirà la seva proposta festiva basada en el “rap de la terra” (Juanola La Muralla, 23:30 h, gratuït). Tancarà la nit la mítica banda Dr. Calypso que, després de gairebé 30 anys damunt dels escenaris, s’acomiaden del seu públic en aquesta gira. Reggae, ska i so caribeny en una nit que es preveu plena de hits (Juanola La Muralla, 00:30 h, gratuït). En aquesta jornada també estava prevista l’actuació del raper Valtonyc, programat en el marc de la campanya de diversos festivals per donar suport al raper mallorquí. En el seu lloc, es durà a terme una acció a favor de la llibertat d’expressió (23 h, Juanola La Muralla, gratuït).

D’entre les activitats paral·leles per al dijous, destaca el concert de Baba Flow, una proposta de rap amb molta improvisació i reivindicació (Triops, 19 h, gratuït). A la mateixa hora, l’escenari Juanola La Muralla comptarà amb el concert dels cors de l’Escola Municipal de Música de Banyoles, amb més d’un centenar de nens i nenes que interpretaran les cantates El nen enamorat de la lluna, Anem a fer migdiada i un medley del Rei Lleó (19 h, gratuït). Finalment, també es podrà sentir la proposta de Velvet Jeans, un duo de veu i guitarra amb un repertori de grans temes de jazz, pop i rock (La Taverna de Smaug, 22:30 h, gratuït).

Més del 75% de les propostes són gratuïtes. Les entrades i abonaments per als espectacles de pagament són a la venda al web www.aphonica.banyoles.cat i a l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament de Banyoles (pg. Indústria, 25 / 972 57 00 50, de dilluns a dijous de 8:30 h a 18:45 h i divendres de 8:30 h a 14:45 h).

Inauguració del festival

Amb el cartell d’entrades exhaurides, Santi Balmes, Clara Segura i Fluren Ferrer han donat el tret de sortida a la 15a edició del festival aquest dimecres 13 de juny. Una proposta basada en els textos més personals del cantant de Love of Lesbian, recollits al llibre Canción de Bruma, que ha fet aixecar dempeus el públic de l’Auditori de l’Ateneu de Banyoles. Abans del concert es va inaugurar l’exposició Dibuix en directe al Museu Darder, formada per les il·lustracions realitzades per diversos artistes durant la passada edició del festival i que es podrà veure fins al diumenge 17 de juny. Va tancar la jornada la proposta de The Bird Yellow, que va oferir el primer dels tast de concerts al Set Cafè.

El Festival de la Veu de Banyoles, (a)phònica, va néixer l’any 2004 i en aquests quinze anys ja hi han passat artistes i formacions de reconeguda trajectòria com José González, Viggo Mortensen i Rafel Plana, Micah P. Hinson, Jorge Drexler, The Excitements, Maïa Vidal, Joan Margarit & Carles Margarit, Standstill, Juan Perro, Mishima, Las Migas, Joan Miquel Oliver, Quimi Portet, Cançons de la veritat oculta, Martirio, Najwa, Sílvia Pérez Cruz & Javier Colina Trio, Raimon, Pedro Guerra, Hanne Hukkelberg, Christina Rosenvinge, Nouvelle Vague, Roger Mas, Love of Lesbian, I Fagiolini, Jay-Jay Johanson, Lluís Llach, Amanda, Ariel Rot, Albert Pla, Miguel Poveda, Feliu Ventura o Maika Makowski, entre molts d’altres. El Festival està organitzat per l’Ajuntament de Banyoles, i està gestionat integralment per l’empresa Alter Sinergies.

Notícies