La Biblioteca de Banyoles ha participat al projecte "Pràctiques d'estada a l'empresa"

01.08.2018

Aquest estiu la Biblioteca ha acollit una estudiant de Batxillerat, Imma Pujol de l’Institut Josep Brugulat,  que participa en l'assignatura d'estada a l'empresa, amb una dedicació de 150 hores.

L’estada a l’empresa és una matèria específica del currículum de batxillerat que té com a objectiu fer conèixer als alumnes la realitat del món laboral. Consisteix bàsicament en un període de permanència i activitat dels alumnes en una empresa, entesa com a unitat de producció, distribució o de serveis.  També permet posar en pràctica un seguit de procediments, habilitats i actituds generals que són indispensables per a la bona adaptació dels alumnes al món laboral futur (assistència, puntualitat, curiositat, creativitat, afany de superació, capacitat de treball individual i en grup, etc.).

L'Imma ha pogut realitzar diferents tasques de la biblioteca. Durant el juliol, ha anat a la caseta de fusta on la Biblioteca oferix el servei del Biblioestany: ha fet préstec de llibres a nens i adults que gaudien del sol i del bany, ha donat informació de les activitats i serveis de la Biblioteca als banyistes que la demanaven i ens ha ajudat en els contes i titelles amb música que enguany la Biblioteca ha organitzat al Biblioestany. D'altra banda, també ha realitzat tasques internes, com ordenar i col·locar llibres, revisar fons i prestatges i  comprovar albarans.

Pel que fa a funcions més bibliotecàries i més creatives  ha fet una tria de lectures refrescants d’estiu i ha elaborat  material per muntar exposicions a la Biblioteca de diferents temes: 150 Aniversari del naixement d’en Pompeu Fabra, Any Manuel de Pedrolo, Dia de la Llengua Materna.

Tota aquesta experiència l'ha compartit a un blog que ella mateixa ha creat i també ha actualitzant dia a dia.

Si l’any vinent estudieu batxillerat i voleu fer les pràctiques d’empresa a la Biblioteca, contacteu amb el/la tutor/a!

I ara, a gaudir de l’estiu i de les vacances!

Notícies