El pianista Ignasi Cambra recorre les obres més íntimes de Chopin, Rakhmàninov i Txaikovski a l'Auditori de l'Ateneu de Banyoles

01.10.2018

Cec de naixement, Cambra ha d’estudiar les partitures en Braille i aprendre d’oïda. Tot això, però, no l’impedeix interpretar obres d’una gran complexitat.

El jove pianista Ignasi Cambra  proposa un recorregut per les obres més íntimes de Chopin, Rakhmàninov i Txaikovski aquest diumenge 7 d’octubre (19 h, 12 €) a l’Auditori de l’Ateneu de Banyoles. Escollit per Maria João Pires per formar part del projecte Partitura de promoció de joves intèrprets i protegit de Valery Gergiev i d’Alexander Toradze, Cambra és una de les irrupcions musicals internacionals més destacades que s’han produït des de Catalunya i l’Estat espanyol.

Nascut el 1989 a Barcelona, té una destacadíssima trajectòria tot i la seva joventut. Cec de naixement, Cambra ha d’estudiar les partitures en Braille i aprendre d’oïda. Tot això, però, no l’impedeix interpretar obres d’una gran complexitat.

Va començar a estudiar piano amb només sis anys. Als disset, guanyava una beca que li permetia estudiar a la Jacobs School of Music de la Universitat d’Indiana. Amb només vint-i-un anys va formar part del grup reduït d’alumnes que integren el Toradze Piano Studio, tutelat pel mestre Alexander Toradze i lligat a la figura d’un dels seus mentors: Valery Gergiev. Dos anys més tard, el 2013, ingressa a la Juilliard School de Nova York, que ostenta l’etiqueta de millor escola de música del món. El 2015 torna a Catalunya i és quan entra a formar part del projecte Partitura de promoció de joves talents musicals, liderat per la grandíssima pianista Maria João Pires. El 2017 treu el seu primer treball Live in Barcelona, amb obres de Grieg i Rachmàninov. Actualment és a punt de treure Impromptus, amb obres de Schubert i Chopin. Precisament, alguna de les obres que formen part del disc es podran sentir l’Auditori de l’Ateneu de Banyoles.

El concert d’aquest diumenge proposa un recorregut per les obres més íntimes de tres compositors de grans formats com són Chopin, Rakhmàninov i Txaikovski. El repertori serà el següent:

F. Chopin: 3 Nocturns, Op. 9

F. Chopin: Impromptus núm. 1 Op. 29, núm. 2 Op. 36, núm. 3 Op. 51 i Fantasia–Impromptu Op. pòst. 66

P. I. Txaikovski: Les Estacions, Op. 37a

S. Rakhmàninov: Preludis Op. 32 núm. 12, Op. 32 núm. 10 i Op. 23 núm. 7

Cambra ha tocat en escenaris tan prestigiosos com el Teatre Mariinski de Sant Petersburg, el Kennedy Center de Washington DC, les Nacions Unides, el Liceu, al Palau de la Música, L’Auditori de Barcelona, a l’Auditorio Nacional de Madrid, Ibercamera o el Festival de Peralada, entre d’altres. Aquest diumenge hi ha una oportunitat d’or per escoltar un intèrpret excepcional a l’Auditori de l’Ateneu de Banyoles.

Les entrades per al concert es poden comprar a través del web www.cultura.banyoles.cat i a l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament de Banyoles (al passeig de la Indústria, 25 // 972 57 00 50, de dilluns a dijous de 8:30 h a 18:45 h i divendres de 8:30 a 14:45 h).

 

Per a més informació:

Ateneu - Centre Municipal d’Estudis Musicals

972 57 60 49

ateneu@ajbanyoles.org / www.ateneu.banyoles.cat

Notícies