"Un déu salvatge" dirigit per l'actor i director banyolí, Miquel Torrent, serà l'espectacle teatral de Sant Martirià 2018

18.10.2018

El Teatre Municipal acollirà per 17è. any consecutiu un espectacle teatral especialment pensat per a la programació de la Festa Major i amb la producció de l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Banyoles.

Dins el actes de la programació de la Festa Major de Banyoles 2018 s’incorpora l’obra de teatre Un déu salvatge, dirigida per l’actor i director banyolí, Miquel Torrent. El muntatge es podrà veure al Teatre Municipal en set funcions programades els dies 19, 20, 21, 22 26, 27 i 28 d’octubre. Les entrades ja fa setmanes que estan a la venda amb un gran èxit d’acollida, amb la previsió d’obrir noves funcions, en cas d’exhaurir les localitats previstes inicialment.

Enguany, el repartiment d’Un déu salvatge està integrat per quatre actors provinents de diferents companyies de Banyoles i actors independents units, novament, per interpretar l’espectacle teatral de la Festa Major de Banyoles. Un muntatge amb un fort esperit local que ha funcionat molt bé els últims anys i que incorpora actors de diverses edats. Per aquesta producció, i sota la direcció de Miquel Torrent, Salvador Duran, Jordi Angelats, Belín Boix i Èric Geli són els actors que portaran el muntatge a escena.

L’espectacle, basat en el llibre de Yasmina Reza, explica la història de dues parelles que es reuneixen per resoldre un conflicte: el fill d’una d’elles ha colpejat amb un pal el fill de l’altra. A partir d’aquí es desencadena una trama on apareixen la conciliació, el civisme, la tolerància, la generositat, la comprensió i el respecte... Aquest hauria de ser el punt de partida per resoldre molts dels problemes quotidians. Tot seria molt més fàcil.

Miquel Torrent ha explicat que “és una comèdia cítrica...parla de la hipocresia, les convencions socials,... ens deixa veure la cara fosca que tenim tots nosaltres”. Per la seva banda, una de les actrius del muntatge, Belín Boix ha destacat que l’obra “ens ha exigit molt perquè interpretem personatges que són molt diferents de nosaltres, però, a la vegada, també ens ha enriquit i ens ha ensenyat altres perspectives”.

Aquest serà el 17è any que l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Banyoles produeix un espectacle teatral per la Festa Major de Sant Martirià, amb un número d’espectadors, fins enguany, d’unes 30.000 persones. El regidor de Cultura Jordi Bosch ha destacat que “l’èxit de públic demostra que la producció teatral de Sant Martirià té molt bona acollida entre el públic de Banyoles, no només pel cap de setmana de la festa, sinó també pels posteriors”.

Les entrades, amb un preu de 10 € anticipada i 12 € taquilla, es poden adquirir a través del web www.cultura.banyoles.cat i a l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament de Banyoles (Pg. de la Indústria, 25 // 972 57 00 50, de dilluns a dijous de 8:30 a 14:45 h).

Notícies