"Paraules d'amor" de Joan Ollé omplirà La Factoria, amb les banyolines Laura Pujolàs i Andrea Portella

22.11.2018

L’obra, que repassa alguns barbarismes de la parla catalana, arriba a Banyoles amb les entrades exhaurides.

‘Paraules d’amor’ posa en escena un “diccionari tòntu”, un elogi del barbarisme. Vol retre homenatge a les moltes maneres de parlar el català -no sempre conforme a les normes de l’Acadèmia- dels nostres avis, pares, nosaltres mateixos i els nostres fills. El seu autor i director, Joan Ollé, assegura que no deixa de ser curiós que Catalunya, que ha exhibit reiteradament la seva llengua com a gran signe d’identitat, sigui, sens cap mena de dubte, el país d’Europa i part de l’estranger que, per convivència amb el castellà, pitjor la parla amb respecte a la normativa vigent.

L’obra, amb tres actrius sobre l’escenari, es va estrenar a La Seca de Barcelona el 2015, i des de llavors ha tingut desenes de representacions.

Actrius banyolines

A Banyoles, a més, tindrà l’alicient d’estar protagonitzada per dues actrius banyolines. Laura Pujolàs ha format part del muntatge des de l’inici i ha fet totes les sessions. A més, en aquest final de gira, la també banyolina Andrea Portella substitueix una de les actrius i serà a l’escenari de La Factoria.

La representació serà divendres a les 9 del vespre a La Factoria i les entrades estan exhaurides.

Notícies