Cor de Teatre Joves porta a Banyoles la seva adaptació de

22.01.2019

La companyia torna a Shakespeare en una obra dirigida per Joan Gómez

Cor de Teatre Joves portarà aquest cap de setmana a La Factoria de Banyoles el seu nou espectacle. La companyia formativa de Cor de Teatre torna als clàssics amb la seva particular adaptació de Romeo & Julieta, per oferir una proposta de qualitat i amb una vigència clara on els intèrprets encarnaran de manera natural les exigències en el repartiment dels protagonistes, dirigits per Joan Gómez Ponsetí.

Després d’emocionar al públic amb el seu últim espectacle Enamorats de Shakespeare, Cor de Teatre Joves segueix el seu creixement artístic confiant amb l’obra de Shakespeare. Aquesta vegada proposa una original versió del clàssic de Shakespeare Romeo & Julieta amb la complicitat de grans hits de la música dels anys 90 i amb la plasticitat i força visual de les propostes artístiques de Joan Gómez Ponsetí (Teatrebrik).

L’adaptació del text, assessorada per Salvador Oliva, també és de Joan Gómez Ponsetí. La direcció musical és de David Costa, en col·laboració amb el músic i compositor Vic Moliner.

David Costa, director de Cor de Teatre i director musical de Romeo & Julieta, ha remarcat que l’espectacle és un ambiciós repte interpretatiu per Cor de Teatre Joves, "ens endinsem en la interpretació d'una obra literària combinant la veu parlada i la veu cantada amb el treball personal de cada cantant de la companyia, creant diferents personatges, registres, intencions dramàtiques i expressives. Un creixement artístic molt interessant".

La versió de Romeo & Julieta de Joan Gómez Ponsetí i Cor de Teatre Joves està adaptada per actors, cor i músics i compta amb més de 30 intèrprets. Els actors s’encarreguen d’executar tots els personatges principals de la trama, tot i que la música i els arranjaments vocals polifònics esdevenen els autèntics protagonistes de l’obra. Dins l’espectacle, sonaran en directe 11 temes musicals que seran interpretats per Cor de Teatre Joves. Versions vocals, arranjades i adaptades de grans temes dels anys noranta de formacions com Red Hot Chilli Peppers, Lou Reed, The Blake Eyed Peas, Madonna i Prince, entre d'altres.

El director Joan Gómez Ponsetí ha destacat que "molts textos han estat substituïts pels temes musicals que, juntament amb la posada en escena i el clima que es genera, aconsegueixen explicar parts de la trama utilitzant un llenguatge més metafòric, més simbòlic. Una adaptació feta a mida per als joves de Cor de Teatre".

Romeo & Julieta

Romeo s’enamora bojament de Julieta el primer dia que la veu, i Julieta d’ell. Però tots dos són víctimes dels interessos i les desavinences de les seves respectives famílies. Els pares d’un i altre no escolten les necessitats dels seus fills, sinó que es mouen motivats pels seus interessos personals o els interessos del seu clan.

La tragèdia romàntica més coneguda de la història del teatre reflexiona sobre l’amor adolescent, però també sobre la perpètua dificultat de comunicació entre els pares i els fills adolescents. Si els pares de Romeo o de Julieta haguessin oblidat per uns moments l’eterna rivalitat i haguessin escoltat als seus fills, l’amor hauria guanyat i la tragèdia no s’hauria perpetuat.

Per aquesta gran moralitat que envolta la trama de l’obra, Cor de Teatre i Joan Gómez Ponsetí decideixen ubicar la proposta en el terreny del simbòlic. En aquest cas la història acaba en tragèdia, però la vivència que explica el text es perpetua al llarg de totes les generacions i s’ubica en la distància que s’estableix entre les expectatives de l’adult i les necessitats de l’adolescent.

Cor de Teatre

La companyia banyolina Cor de Teatre acaba de celebrar el seu 20è aniversari sempre vinculada a la ciutat que la va veure néixer i ajudant a incrementar-ne la vida cultural. Durant tot aquest temps, la seva activitat artística i pedagògica ha estat frenètica, amb un llarg llistat d’actuacions en què ha presentat les seves propostes singulars de les quals ha gaudit un nombrós públic de tot Europa, obtenint un reconeixement unànime.

La crítica i els experts n’han lloat l’expressivitat, l’energia, l’originalitat i la plasticitat de les seves interpretacions. En aquests 20 anys, Cor de Teatre ha esdevingut un referent en la interpretació del repertori vocal polifònic del país.

Cor de Teatre Formació neix de la inquietud de Cor de Teatre per transmetre els coneixements adquirits a les generacions joves i despertar-los el gust i l’excel·lència musical i fent palès el gran potencial de les arts escèniques. De Cor de Teatre Formació en neix la companyia Cor de Teatre Joves que ha treballat diversos estils musicals, des del Renaixement fins a la música contemporània, posant un èmfasi especial en la millora vocal i tècnica. Romeo & Julieta serà aquest any el projecte artístic principal de l’estructura educativa de Cor de Teatre.

Les entrades, amb un preu de 12 €, es poden adquirir a través del web www.cultura.banyoles.cat i a l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament de Banyoles (Pg. de la Indústria, 25 // 972 57 00 50, de dilluns a dijous de 8:30 h a 18:45 h i divendres de 8:30 h a 14:45 h).

Notícies