La Biblioteca Comarcal del Pla de l'Estany celebra el Dia de la Dona amb la col·laboració de l'Ateneu Obert de la Dona i el Servei SIAD del Consell Comarcal del Pla de l'Estany

04.03.2019

Com cada l’any la biblioteca celebra diferents activitats per commemorar el Dia de la Dona i  per difondre el Fons Francesca Bartrina , de Literatura i Dona. Aquest fons ja està format de 680 documents i inclou la donació de llibres de Jordi Sala, vidu de Francesca Bartrina.

Els objectius d’aquest fons són, per una banda, retre un homenatge a la trajectòria de la doctora Francesca Bartrina i Martí, filòloga i professora de la Universitat de Vic, lectora, col·laboradora de la Biblioteca de Banyoles i activista cultural i social de Banyoles i del Pla de l'Estany. De l’altra, divulgar i fomentar la lectura d’aquest fons de literatura i dona centrant-se especialment en els temes que la doctora Bartrina havia estudiat.

Paral·lelament, aquest fons també vol ser una plataforma per potencia i difondre el Premi Francesca Bartrina i Martí, al millor treball de final de grau (TFG) en estudis de gènere creat per l'Institut Català de les Dones, juntament amb el Centre d'Estudis Interdisciplinaris de Gènere (CEIG) de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya.

Les activitats previstes són:

Presentacions de llibres:

Dimarts 5 de març,  20’00 h  

Asier y el legado de Edurne de Neus Doménech, l’ autora i  metgessa de  CAP de Banyoles.

Ens acompanyarà Neus Doménech, autora  i metgessa del CAP de Banyoles i Xavier Carreras, metge i regidor de Junts per Banyoles-ERC-AM

Espai: Biblioteca

Club de lectura d'adults                                                                                                     

Dimarts 12 de març 19’00 h

COM S’ESBRAVA LA MALA LLET

d’Antònia Carré-Pons

Aquest llibre va de vells. Sense embuts i al natural: ni jaies ni avis ni ancians, sinó homes i dones en aquesta etapa de la vida en què tot es gira com un mitjó. La imparable tercera edat, no pas com la pinten les companyies d’assegurances sinó tal com és als carrers i a les cases.

Ens hi acompanyarà l'autora

Espai: Museu Darder

Vers al bar: Aquí llegim poesia                                                                                   

Dijous 28 de març 20’00 h

La mort és molt bèstia, de Miracle Sala

Miracle Sala (Santa Maria d’Oló, 1967), filòloga, professora i escriptora, ha guanyat el II Premi Món Rural de Narrativa amb el recull de contes La força de les paraules. Ha editat un centenar d’epitafis poètics animals i en recitarà alguns acompanyats d’imatges. Amb poemes d’extensió variable, beu de les fonts més diverses per oferir un panorama alhora natural i cultural, ètic i estètic, real i figurat, del fet simple i terrible de morir.

Ens hi acompanyarà la poetessa que ens llegirà i explicarà el seus poemes.

Espai: Pendent de concretar

Notícies