La comèdia "Lapònia", amb Roger Coma, aquest cap de setmana al Teatre Municipal de Banyoles

02.04.2019

"Lapònia" es podrà veure el proper divendres 5 d’abril a les 21 h al Teatre Municipal de Banyoles.

El banyolí Roger Coma tornarà a l’escenari de la seva ciutat amb la comèdia Lapònia, Un espectacle escrit per Cristina Clemente i Marc Angelet amb Meritxell Calvo, Meritxell Huertas i Manel Sans.

Lapònia ens posa davant del mirall i ens ensenya com ens entossudim a ensenyar als nostres fills que no s’han de dir mentides, però els adults no podríem sobreviure sense elles. Conservem i alimentem grans farses col·lectives amb el pretext d’alimentar la il·lusió per la màgia als infants. El món està carregat de mentides i els primers a qui mentim és a nosaltres mateixos. De tot això i més tracta Lapònia una comèdia àcida sobre els límits de la veritat i la mentida.

 La Mònica (Meritxell Huertas) i el Ramon (Manel Sans)  interpreten a una parella que viatgen a Finlàndia, juntament amb el seu fill Nil de cinc anys, per passar les festes de Nadal amb la germana d’ella, la Núria (Meritxell Calvo), la seva parella, el finlandès Olavi (Roger Coma) i la filla de tots dos, Aina.

El Nil, la Mònica i el Ramon han preparat aquest viatge amb tota la il·lusió, ja que per fi el petit podrà conèixer el Pare Noel. No obstant, amb només vint minuts d’arribar a la idíl·lica llar nòrdica dels seus familiars, aquesta il·lusió quedarà soterrada per la decepció. La petita Aina explicarà al seu cosí que el Pare Noel no existeix i que és un personatge que es s’han inventat els adults per tal de coaccionar els seus fills per a que es portin bé.

Després del disgust, té lloc una intensa discussió entre les dues parelles sobre com educar els fills, sobre la veritat i la mentida, les tradicions i els valors familiars. Tot desemboca en una autèntica batalla campal, i sortiran a la llum secrets del passat que ningú volia desvetllar.

Conflicte i humor a parts iguals en un espectacle que reflexiona sobre les veritats que amaguen les mentides, i que s’atura en aquell moment de la nostra infància on perdem la innocència per a descobrir que les falses veritats són el pa de cada dia.

Les entrades, amb un preu de 15 €, es poden adquirir a través del web www.cultura.banyoles.cat i a l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament de Banyoles (Pg. de la Indústria, 25 // 972 57 00 50, de dilluns a dijous de 8:30 h a 18:45 h i divendres de 8:30 h a 14:45 h).

Notícies