L'Ateneu-CMEM i el Taller de música de Banyoles impulsen un curs per donar eines per comprendre el jazz

08.04.2019

El curs serà impartit per tres professors de prestigi i àmplia trajectòria professional com són Néstor Giménez, Isidre Palmada i Ramon Prats

L’Ateneu – CMEM i el Taller de Música de Banyoles impulsen un curs adreçat al públic general per donar les eines per comprendre la forma i estructura del jazz. El curs tindrà lloc durant els tres primers dissabtes de maig coincidint amb el 26è FEMJazz! Festival d’Emergències Musicals i comptarà amb la participació de professors amb àmplia formació i trajectòria en aquest camp musical com són Néstor Giménez, Isidre Palmada i Ramon Prats. Es tracta d’una oferta formativa apta per a tots els públics tinguin o no coneixements previs sobre el jazz. Les inscripcions es poden formalitzar fins al 26 d’abril per Internet o bé presencialment a l’Ateneu – CMEM en horari d’oficina.

El curs constarà de tres sessions: la primera estarà dedicada a entendre el jazz tradicional, la segona analitzarà les fusions i transformacions d’aquest gènere i, a l’última, el pianista Néstor Giménez explicarà d’una manera molt personal com treballa i gaudeix del jazz. Giménez, titulat superior en interpretació de piano jazz a l'ESMUC, ha actuat arreu de Catalunya i Espanya en molts formats i grups i ha participat en diversos festivals de jazz, com el Festival Internacional de Jazz de Barcelona, el Festival Internacional de Jazz de Reus i el Festival de Jazz de Banyoles. Néstor Giménez funda i forma part dels grups STN i Eilo, a més del seu propi quartet i trio. L’any 2015 va rebre el primer premi de composició de l'International Composition Contest del Silesian Jazz Festival 2015 i també el premi al millor compositor de l'any de l’Associació de Músics de Jazz i Música Moderna de Catalunya (AMJM).

Per altra banda, Isidre Palmada és llicenciat en trombó-jazz pel Conservatori Superior de Música del Liceu. Va obtenir una beca per estudiar a la University of North Texas (Denton, TX) durant sis mesos i va cursar un màster de composició aplicada als mitjans audiovisuals i bandes sonores a l’ESMUC. Com a intèrpret, ha participat en nombroses gravacions i gires i ha col·laborat en treballs d’artistes com Pau Brugada, Xavi Lloses, Manel, Inspira, Red Soul Community, Surfing Sirles, Samantha Siena i les formacions de The Gramophone Allstars Big Band, Big Band del Liceu i Big Banana Reunion. Palmada, que també ha treballat com a compositor per a mitjans audiovisuals, compagina la feina d’intèrpret amb la docència a l’Escola Municipal de Música de Banyoles (EMMB), on és director de la Big Band i professor de trombó i improvisació.

Finalment, Ramon Prats és un bateria format a l’Escola Superior de Música de Catalunya i actiu a l’escena musical en grups d’estils diversos com el jazz, el rock o la improvisació lliure. L’any 2014 va ser premiat per l’Associació de Músics de Jazz de Catalunya (AMJM) com a Músic de l’any, Disc de l’any i Grup de l’any per Ramon Prats Quartet. Al costat de Marco Mezquida i Ernesto Aurignac amb el grup M.A.P., el també professor de l’EMMB va guanyar el Premi Enderrock de la crítica al Millor disc de jazz.

Notícies