Monsier Ardan gran viatger del S. XIX

Del 27.01.18 al 02.04.18

Organitza: Museu Darder, Ajuntament de Banyoles

Amb el suport de: Diputació de Girona, Generalitat de Catalunya. Departament de Cultura

Mostra dedicada a un dels personatges més significatius i potser més desconeguts del segle XIX. Monsieur Ardan, pseudònim amb què va signar la seva obra aquest misteriós personatge, ens presenta des d’una visió introspectiva la societat, la ciència i la cultura de l’època mitjançant els estudis i les fotografies realitzats en algunes de les seves expedicions i viatges a llocs remots i desconeguts.

Ardan, amb l’esperit d’un “home del Renaixement”, dominava diverses disciplines com ara la fotografia, la literatura, el dibuix, la botànica, l’aeronàutica,... Va acabar els seus dies a San Francisco, Califòrnia, víctima d’una llarga malaltia, just dos anys abans que, el 28 de juny de 1914, es cremés Château d’Eau, la seva residència a la Bretanya francesa, desapareixent gran part del seu llegat. L’ exposició presenta una compilació de material divers provinent de diferents fons privats i institucions.

Més enllà del descobriment d'un personatge, l'exposició ens apropa a les persones que, com Monsieur Ardan, Pere Alsius o Francesc Darder, van provocar el canvi necessari per a transformar la visió del món que ens envolta i fer evolucionar la investigació i la tecnologia cap al moment actual.

Exposició produïda per Xavier Mulet amb la col·laboració de NAT. Museu Blau (Museu de CiènciesNaturals de Barcelona) i Museu Nacional Arqueològic de Tarragona.

Es faran activitats paral·leles.

Diumenge
25
feb
Dilluns
26
feb
Dimarts
27
feb
Dimecres
28
feb
Dijous
01
mar
No hi ha elements
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més info
ACCEPTAR