ANGELUS NOVUS

D'Eironeia Teatre

Comprar
10 €
DURADA:  1 hora i 30 minuts
Del 27.11.20 al 29.11.20

Espai: La Factoria d'Arts Escèniques

ANGELUS NOVUS
ANGELUS NOVUS
Companyia Eironoia: Pol Butinyà, Carla Félez, Aleix Fernández, Clàudia Guilana, Ariadna Llop, Xènia Salellas, Xènia Tubert, Elisabet Vallejo / Text i dramatúrgia: Joan Solana / Direcció: Joan Solana i Guillem Lloret / Il·luminació: August Viladomat / Escenografia: Lluís Nadal "Koko" / Producció tècnica: Punt de Fuga.
Hi ha un quadre de Paul Klee (1920) que es titula “Àngelus Novus”. S’hi veu un Àngel en el moment d'allunyar-se alguna cosa sobre la qual cosa clava la seva mirada. Té els ulls desencaixats, la boca oberta i les ales esteses. L'àngel de la Història ha de tenir aquest aspecte. La seva cara està girada cap al passat. Allò que per a nosaltres apareix com una cadena d'esdeveniments, ell hi veu una catàstrofe única, que apilona ruïna sobre ruïna i les llança als seus peus. L'àngel voldria aturar-se, despertar els morts i recompondre els trossos. Però una tempesta baixa del Paradís i s'arremolina en les seves ales i és tan fort que l'àngel no les pot plegar ... Aquesta tempesta l'arrossega irresistiblement cap al futur, al qual dóna l'esquena mentre el cúmul de ruïnes creix fins al cel. Aquesta tempesta és allò que anomenem progrés.
Walter Benjamin
 
El 1963, un noi i quatre noies tenen una visió estrambòtica: el món dels seus néts l’any 2020 (cent anys després que Paul Klee pintés Angelus Novus).
Divendres
27
nov
21:00 h
 
Des de
10 €
Dissabte
28
nov
21:00 h
 
Des de
10 €
Diumenge
29
nov
19:00 h
 
Des de
10 €
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més informació
ACCEPTAR