Estratègies per a una ciutat inclusiva

Espai d'experiències 20 anys del Pla d'Escolarització Extensiva

Del 07.02.18 al 28.02.18

Per més informació: http://educacio.banyoles.cat/

El Pla d’Escolarització Extensiva és una eina de planificació educativa que vetlla per l’escolarització equilibrada de l’alumnat als centres educatius del territori. És fruit d’un important treball en xarxa que des del curs 1998-1999 fins l’actualitat s’ha anat consolidant i enfortint.

El Pla d’Escolarització Extensiva ha estat clau en l’aposta que des del municipi s'ha fet per a una educació cohesionadora i compromesa amb la ciutadania i l’entorn.

Més enllà d’una eina de planificació el Pla d’Escolarització Extensiva ha esdevingut una cultura de treball, una manera de fer que ha aportat confiança, mirada de territori, responsabilitat i compromís entre tots els agents que hi participen.

Al cap de 20 anys de Pla d’Escolarització Extensiva es valora molt positivament aquesta experiència i s'encaren nous reptes que ens planteja la ciutadania, amb la voluntat de continuar construint una ciutat cada vegada més educadora.

Estratègies per a una ciutat inclusiva: espai d’experiències

La ciutat educadora estima i fa créixer les persones que l’habiten i hi passegen. Fa parlar els espais i les persones, els observa, els escolta, comparteix, debat, fa crítica constructiva, proposa, es compromet, actua i valora. Posa en valor les persones, les apropa, connecta, inclou, fa xarxa, promou la participació, emociona i troba oportunitats.

És amb aquesta mirada que els diferents agents de la comunitat educativa i social impulsen nombroses accions per enfortir les relacions i fer la ciutat més inclusiva i més educadora.

Us convidem a conèixer una mostra d’experiències inclusives que es porten a terme a la nostra ciutat.

Organitza:
Servei d’Educació de l’Ajuntament de Banyoles
Consell Escolar Municipal de Banyoles

Col·labora:
Centres educatius i entitats socials a l’espai d’experiències
L’Obrador
Projecte Tr3s Accions
Fundació Lluís Coromina. Espai Eat Art
Biblioteca Comarcal del Pla de l’Estany

Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més informació
ACCEPTAR