Festivals

FESTIVAL DE MÀGIA

El Festival de Màgia al Carrer Troba'm té la voluntat d'acostar el món de la màgia als ciutadans i ciutadanes de Banyoles. Màgia de prop, màgia de saló, il·lusionisme, cartomàgia, mentalisme i un llarg etcètera tenen un punt de referència a la ciutat per mostrar el costat més amable i proper d'una disciplina artística incomparable.

CONSULTA EL FACEBOOK

FESTIVAL DE JAZZ

FEMJazz! Festival d'Emergències Musicals, porta a la ciutat de Banyoles els talents emergents amb més potencial de l'escena jazzística nacional. Els organitzadors del festival, membres del Taller de Música de Banyoles i músics en actiu que coneixen de primera mà aquests nous valors, consoliden així un projecte amb més de 20 anys d'història. Amb un sòlid cartell que passa per tots els estils del jazz, el festival és una oportunitat per gaudir de l'experiència musical en primera persona.

www.femjazz.cat

NIT DE BOSC

Nitdebosc és una festa de barri portada a terme pels joves de Can Puig, que cansats de l’escassa oferta cultural, es van agrupar per tal de poder aportar una nova dimensió al barri i de rebot a la ciutat Banyoles.

Nitdebosc es una festa multidisciplinar on hi ha lloc per a totes les expressions i que any rere any varia el format per tal de donar una oferta actual, diferent, gratuïta i de qualitat.

L’Associació de Veïns de Can Puig des de sempre ha dedicat esforços per a mantenir viu el barri i aconseguir millores. Anys enrere es realitzaven activitats al bosc i amb ànims de recuperar aquest espai, al 2003 es va decidir desenvolupar-hi Nitdebosc. 

(A)PHÒNICA, FESTIVAL DE LA VEU DE BANYOLES

El Festival de la Veu de Banyoles va néixer l’any 2004 com una de les propostes musicals que la ciutat va engegar en el marc de la capitalitat de la Cultura Catalana. L'(a)phònica explora la veu i totes les seves vessants amb actuacions i activitats paral·leles per a tots els públics, i, edició rere edició, s'ha consolidat fins a esdevenir una proposta de referència al territori, a més d'un motor d'impuls de la creació musical i cultural. En les darreres edicions el festival ha aplegat més de 18.000 assistents.

http://aphonica.banyoles.cat

ETHNO CATALONIA

Ethno és un programa de música folk, ètnica i tradicional organitzat per Jeunesses Musicales International. Fundat al 1990 a Suècia, Aquest 2018 se celebraran 20 Ethno en 19 països: Nova Zelanda, Índia, Malawi, Anglaterra, Brasil (Ethno Brasil i Ethno Bahia), Illes Salomó, Suècia, Xipre, Austràlia, Catalunya, Dinamarca, Croàcia, Estònia, Portugal, Uganda, Flandes, Finlàndia, Alemanya i Algèria. Els Ethno està adreçat a joves músics de fins a 30 anys amb l’objectiu de preservar i potenciar el patrimoni musical tradicional. Els joves músics es reuneixen en aquestes residències artístiques caracteritzades per l’aprenentatge democràtic i igualitari: no hi ha mestres ni classes magistrals sinó tallers en els quals els joves ensenyen i comparteixen entre ells la música i la cultura del seu país, amb el sol guiatge d’uns líders que coordinen el grup i preparen els arranjaments. L’equipament de l’Ateneu – CMEM de Banyoles CMEM de Banyoles CMEM de Banyoles es convertirà doncs en un autèntic laboratori musical on els intèrprets d’arreu assajaran i prepararan la producció musical que interpretaran en directe com una orquestra multiètnica. A l’Ethno Catalonia 2018 està prevista la participació de 40 músics procedents de tres continents: Àfrica (Algèria, Tunísia, Egipte, Txad i Uganda), Àsia (Jordània, Índia) i Europa (Noruega, Suïssa, Alemanya, Bèlgica, Anglaterra, Xipre, Espanya i Catalunya.)

http://www.jmbanyoles.com/