Biblioteca Pública

La Biblioteca Pública de Banyoles es va inaugurar el 22 de gener de 1997. L’equipament ofereix a la ciutat i a tota la comarca un espai de cultura, lleure, informació i coneixement, d’accés lliure i gratuït.

La Biblioteca disposa de dues sales de lectura, una per als adults i una per als infants; i posa al vostre abast més de 50.000 documents per a la consulta. La Biblioteca també posa a la vostra disposició una secció de publicacions oficials i més de 200 títols de revistes. A més, també hi podeu escoltar música, veure vídeos, navegar per Internet o treballar amb els PC.

Paral·lelament al servei de préstec, durant tot l’any es programen activitats destinades tant a públic adult com infantil. Com a exemple trobem l’hora del conte, el club de lectura,  cursos i tallers, xerrades, presentació de llibres,  exposicions i concursos.

Contacte

Telèfon: 972 57 16 02
Correu electrònic: biblioteca@ajbanyoles.org
Enllaç al catàleg: Argus, catàleg de les biblioteques públiques de Catalunya

WEB BIBLIOTECA

Horaris

Estiu (del 17 de juny al 15 de setembre inclosos)

Matins: de dimarts a divendres, de 10:30 h a 14 h

Tardes: de dilluns a dijous, de 16 h a 20 h

Hivern

Matins: de dimarts a dissabte, 10:30 h a 14 h

Tardes: de dilluns a divendres, de 16 h a 20 h

Club de la lectura

El Club de Lectura és una activitat gratuïta i adreçada a tothom.

Consisteix en llegir un llibre i després comentar-lo amb tots els participants del club. D’aquesta manera, podem ampliar els coneixements intel·lectuals i alhora les relacions socials. L’acte íntim i personal de llegir un llibre s’enriqueix amb el punt de vista d’altres lectors i lectores i del/de la conductor/a del club.

La Biblioteca de Banyoles organitza tres tipus de clubs.

  • Club de Lectura: organitzat per la biblioteca. Els/les conductors/es d’aquest espai són els mateixos participants del club, tot i que algunes vegades comptem amb la guia d’algun expert i, d’altres, amb la presència dels mateixos autors o autores del llibre. En algunes ocasions comptem també amb la col·laboració d’altres entitats banyolines, com l’Ateneu Obert de la DonaJoventuts Musicals de Banyoles i Astrobanyoles.
  • English Reading Club: un club de lectura en anglès, organitzat per la Biblioteca i conduït per Susan Baker.
  • Club de Lectura Infantil: organitzat i conduït per la Biblioteca. Per a nens i nenes a partir de 8 anys.

Hora del Conte

Alguns tardes de dijous, els contes i llibres de la biblioteca es transformen en les veus dels narradors de contes que ens expliquen mil i una històries.

Activitat per a nens i nenes a partir de 5 anys.

També expliquem contes per als més menuts, els Biblionadons, per a infants de 0 a 3 anys, en col·laboració  amb La Balca – Escola Bressol Municipal.

Zona wifi

Accés gratuït a la xarxa sense fils en tota l’àrea de la biblioteca, mitjançant un codi personal i durant els horaris d’obertura de la biblioteca.

Pels menors de 16 anys, l’accés és lliure i gratuït, però amb restriccions d’horaris i de continguts.

Puntxarxa – terminals fixes

Disposem de 10 terminals fixes amb accés  a internet i impressora blanc i negre i de color. Cal donar-se d’alta al sistema per obtenir una contrasenya personal i intransferible. Els menors de 16 anys necessiten una autorització paterna o materna.

Servei de préstec

El servei de préstec és gratuït i permet endur-se 30 documents durant un termini de 30 dies.

És imprescindible, per accedir al servei de préstec, portar el carnet de la biblioteca, que és personal i intransferible.

Amb el carnet de la Biblioteca de Banyoles o de qualsevol altra biblioteca pública teniu accés al servei de préstec de totes les biblioteques públiques de Catalunya.

Renovacions
En cas de ser necessari, podeu realitzar fins a 3 renovacions del termini de préstec sempre i quan el document no tingui cap reserva. Podeu fer-ho presencialment, per telèfon, per correu electrònic i també per internet mitjançant el vostre compte al catàleg Argus.

Reserves
Podeu realitzar fins a 5 reserves. Quan estiguin disponibles, us avisarem, preferentment per correu electrònic, i disposareu de 7 dies per passar a recollir el document.

Penalitzacions per demores
Per tal de garantir el correcte funcionament del servei i l’accés de tothom als documents, es prega tenir especial cura en les dates de devolució establertes.

En cas de retard en la data de retorn, s’aplicarà automàticament una penalització d’1 punt per document i dia de demora, a partir de la data de venciment del préstec. Per cada 90 punts de penalització acumulats, s’aplicarà una exclusió temporal del servei de préstec a totes les biblioteques públiques de 15 dies, que es computa a partir de la data de retorn dels documents vençuts.

MAPA

Com arribar-hi?

Activitats

2024
Lectures refrescants a l'estiu
Del dt. 11.06.24 al dv. 13.09.24
Biblioteca Pública
Exposicions
2024
Lletres al Claustre
Exposició emmarcada a l'exposició La literatura catalana medieval (1a. part)
Del dt. 02.07.24 al dv. 26.07.24
Biblioteca Pública
Exposicions
2024
Dibuixos d'esglésies i ermites de Banyoles i del Pla de l'Estany
De Nazarí Rourell
Del dt. 30.07.24 al dv. 13.09.24
Biblioteca Pública
Exposicions

Altres espais