VI Cicle de Conferències d'actualitat Arqueològica

Les sitges iberoromanes i baixmedievals de Can Vallmanya, Can Miquel Ferrer Nou i Can Cartellà(Vidreres i Maçanet de la Selva)

25.05.18

Activitat Gratuïta

 

En el context de les obres de construcció de la Autovia A-2 Nord-est, enllaç Vidreres (La Selva) s’han evidenciat dos jaciments caracteritzats per una presència majoritària de sitges. El jaciment de Can Vallmanya ha permès observar 11 estructures subterrànies compatibles amb sitges amortitzades com a abocadors amb un material arqueològic que permet situar el seu abandonament definitiu entre els segles I aC-I dC. Can Miquel Ferrer Nou ha proporcionat 5 sitges, 1 paleocanal i una edificació, amb un univers material datable entre els segles XIII-XV. Del jaciment de Can Cartellà ha estat possible documentar 190 sitges, 3 paleocanals i 1 bassa, amb una forquilla cronològica dels segles XIII-XIV. També que s’hi localitzaren tres estructures d’època iberoromana i dues edificacions d’època moderna i contemporània amb una funció estretament lligada a l’adjacent Camí Ral. A càrrec d’ Esther Medina.    

Organitza: Museu Arqueològic de Banyoles, Ajuntament de Banyoles

Amb el suport de: Diputació de Girona, Generalitat de Catalunya. Departament de Cultura

Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més informació
ACCEPTAR