Neix Teatre a la Fuga, la primera companyia de teatre familiar de Banyoles

14.03.2017

  • La nova companyia de teatre banyolina pre estrenarà aquest cap de setmana al Teatre Municipal de Banyoles el seu primer espectacle, Contes 1.0.
  • Dirigit per Anna Roca, guanyadora d’un premi La Crítica i nominada als premis MAX, Contes 1.0 parla de l’evolució dels contes tradicionals.

Ha nascut a Banyoles Teatre a la Fuga, la primera companyia de teatre familiar banyolina que, a través de Punt Produccions Teatrals SL, dóna espai a la producció i creació d’espectacles per a públic familiar. Formada per un grup de professionals del món de les arts escèniques amb anys d’experiència tant en l’àmbit artístic, tècnic i de gestió, la nova companyia banyolina constata la llarga tradició teatral de Banyoles i la gran activitat que acull la ciutat en el camp de les arts escèniques.

Teatre a la Fuga pre estrenarà aquesta cap de setmana al Teatre Municipal de Banyoles el seu primer espectacle, Contes 1.0. Serà el dissabte 18 de març a les 19.00 i el diumenge 19 de març en dues sessions, a les 12 del migdia i a les 17.00 de la tarda.

Contes 1.0 és una obra de creació pròpia que parla de l’evolució dels contes tradicionals i està dirigida per Anna Roca, guanyadora d’un premi La Crítica al millor espectacle familiar per Momo, nominada per segon any consecutiu pel mateix espectacle als premis MAX i tot un referent en el teatre familiar.

Un adolescent rebel i una súper heroïna

Contes 1.0 se centra en dos personatges, un adolescent que li agrada posar la música alta, pintar parets, sortir amb els amics… i un personatge misteriós, la súper heroïna Meravella, que viu en un espai abandonat acompanyada d’uns objectes vells i antiquats i un comptador gegant ple d’engranatges. L’obra també introdueix el treball amb objectes (un petó, un cistell, una casa de xocolata, una pedra, una escopeta) que fan referència a cinc elements que abans sortien en els contes i que, amb el pas del temps, han quedat oblidats. Mentrestant, el comptador va recordant les vegades que els contes no s’expliquen com abans.

Segons la directora de l’espectacle, Anna Roca “a l’hora de confeccionar la dramatúrgia, hem utilitzat una metodologia de treball a partir de les improvisacions que proposaven els actors Genís Casals i Tere Solà, aquesta és la manera amb la que hem teixit el nostre espectacle, una història on barregem la realitat amb la ficció i la fantasia”.

Les entrades per Contes 1.0 tenen un preu de 5 euros, anticipadament, i 7 euros a taquilla i es poden adquirir a través del web www.cultura.banyoles.cat, a l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament de Banyoles (Pg. de la Indústria, 25) o al telèfon 972 57 00 50, de dilluns a dijous de 8:30 a 18:45 hores i els divendres de 8:30 a 15.00 hores. L’estrena oficial de l’espectacle serà el diumenge 2 d’abril a la Mostra de Teatre Infantil i Juvenil d’Igualada.

Notícies