Els argentins Amores Tangos, renovadors del gènere, faran el seu primer concert a Catalunya aquest dissabte a l'Auditori de l'Ateneu

21.03.2017

Nascuts l’any 2008 a Buenos Aires, la formació ha recuperat el vessant alegre i festiu del tango i s’ha convertit en un autèntic fenomen a la capital de l’Argentina

Amores Tangos farà el seu primer concert a Catalunya aquest dissabte 25 de març a l’Auditori de l’Ateneu de Banyoles (21 h, 12 €). La banda, nascuda l’any 2008 a Buenos Aires, és una autèntica renovadora del gènere. N’ha recuperat el costat alegre i festiu i s’ha convertit en un autèntic fenomen a la capital de l’Argentina. I ho són per la música però també per la participació del públic en els seus espectacles.

Amores Tangos transcendeix les fronteres del gènere. Si bé com eix central hi ha tangos i milongas, el projecte s’engrandeix amb música llatinoamericana i del Río de la Plata, passant per uns aires balcànics que amaren la majoria de temes. El toc distintiu de la banda és en la base i la percussió i en la potència col·lectiva que tenen com a grup. Els seus directes, a més, són una autèntica festa ja que acostumen a acompanyar-se de ballarins a l’escenari. El concert de l’Auditori de l’Ateneu no en serà una excepció.

La formació neix ara fa vuit anys, en un encontre de músics i d’amics que, després d’haver tocat en diverses orquestres i escenaris de Buenos Aires, decideixen crear una banda. El 2011 van editar el CD Orquestra de Carnaval, nominat als Premis Gardel. L’any 2013 van publicar Altamar, novament nominat als Gardel i al Premi Estrella de Mar. El 2014 van editar el DVD Amores Tangos Vivo, filmat al Teatre Colón de Mar del Plata i amb escenes en exteriors.

La formació està dirigida per José Teixidó, i compta amb Nicolás Perrone al bandoneó, Juan Tarsia al piano i Sebastián Noya al contrabaix. El concert que faran a l’Auditori de l’Ateneu de Banyoles forma part de la gira europea 2017 que els durà també a Oslo, Nàpols, Roma, Granada, Hannover, Nurember, Torrejon de Ardoz, Trebujena i Benalup.

En l’última gira dels Rolling Stones a l’Argentina van enamorar Mick Jagger. La premsa especialitzada ha escrit: “Esa energía es una de las claves de este grupo que creció junto con su público. La impronta de recuperar el espíritu festivo y alegre del tango se volvió su estética y la gente los acompaña, como si fuera una fiesta. Es un show para vivirlo, es la experiencia Amores Tangos.” 

Les entrades per al concert es poden comprar a través del web www.cultura.banyoles.cat i a l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament de Banyoles (al passeig de la Indústria, 25 // 972 57 00 50, de dilluns a dijous de 8:30 h a 18:45 h i divendres de 8:30 a 15 h).

Per a més informació:

Ateneu - Centre Municipal d’Estudis Musicals

972 57 60 49 / ateneu@ajbanyoles.org

Notícies