El Femjazz! 24è Festival d'Emergències Musicals omplirà Banyoles de música amb una quinzena de propostes

11.05.2017

S’han programat propostes musicals repartides per diferents espais de la ciutat, de les quals en destaca en Pícnic Jazz i la combinació d’artistes locals amb grups musicals.

El Taller de Música de Banyoles organitza, amb el suport de l’Ajuntament de Banyoles, una nova edició del FEMJazz!, un festival de jazz amb més de vint anys d’història que es consolida com a aparador de noves propostes i espai per a joves músics emergents. Una quinzena de propostes repartides per Banyoles permetran que el cap de setmana del 25 al 28 de maig del 2017, la capital del Pla de l’Estany respiri música.

El festival s’inaugurarà dijous 25 de maig a la terrassa de l’Ateneu Bar amb l’actuació de Saphie Wells & The Swing Cats, que presenta un repertori de swing recordant temes clàssics del jazz al més pur estil dels anys 30 i 40, i en els quals hi podran participar els balladors de lindy hop. Tot seguit, la música continuarà al pub The City Arms amb Alex Dee, que posarà veu a un seguit de temes que van del soul, el funk i el jazz clàssics fins a l’R&B alternatiu, el gospel contemporani o l’electrònica experimental.

El divendres 26 de maig, l’espai Eat Art acollirà el Johannes Nästesjö Trio, grup d’improvisació lliure que uneix dos joves emergents en aquest estil amb un dels pares del free dels països nòrdics. Poc després, al Pati de la ca la Flora, hi actuarà Arnau Obiols amb el nou projecte Libèrrim, un punt de trobada entre la composició i la improvisació des d'un punt de vista lliure que traspassa fronteres estilístiques. La nit acabarà amb una de les novetats d’aquesta edició al bar El Passeig: Miqui Puig Punxa Gins, en què el músic i DJ posarà la música en una experiència auditiva i gustativa per gaudir del jazz a través de diferents sentits: els participants tindran l’oportunitat de fer un tast de diferents gintònics, cadascun lligat a una temàtica jazzística que Miqui Puig punxarà durant la degustació.

El dissabte 27 de maig al migdia, a la plaça dels Turers, el vermut anirà acompanyat de l’actuació d’Oriol Vallès Trio, liderat pel jove trompetista terrassenc resident actualment a Nova York. Havent dinat, a la gelateria Janeret, al costat de l’Estany, 4 P’S Quartet, un grup de joves músics amb la trombonista i cantant Rita Payés al capdavant, tocaran els estàndards de jazz més emblemàtics de l’era del swing. Al vespre, l’Auditori de l’Ateneu acollirà una nova producció del festival en el marc d’Invents; en aquesta ocasió unirà el grup Seward a l’enginyer, productor i músic banyolí Panxii Badii, en un experiment on el tècnic de so serà al centre de la banda, formant part activa del grup i essent-ne centre neuràlgic. Ja ben entrada la nit, al parc de la Draga, la festa s’encetarà amb Eduard Gener, i agafarà el relleu Diego Armando DJ, colofó final de la nit de la Draga.

El FEMJazz! arribarà el diumenge 28 de maig a la seva última jornada amb el Pícnic Jazz al parc de la Draga. Com cada any, s’arrenca amb el tradicional concert familiar per acostar els més petits al món de la música, de la mà de la companyia Pentina El Gat i el seu espectacle Revolució! Tot seguit, els combos de l’Escola Municipal de Musica de Banyoles (EMMB), amfitrions del festival, compartiran escenari amb les escoles convidades: l’Escola Municipal de Música de Besalú i l’Escola Municipal de Música Robert Gerhard, de Valls. Havent dinat, s’escoltarà la proposta personal de Maria Lamata que presentarà nou treball a l’escenari del festival. I clourà la jornada Natsuko Sugao Group, el projecte de la trompetista japonesa que també presenta nou disc.

Notícies