Cercavila de Festa Major

Activitat emmarcada als actes de la Festa Major 2017

A les 5 de la tarda. Plaça del Monestir.

PLANTADA DELS GEGANTS I CAPGROSSOS

A ¼ de 6 de la tarda.

CERCAVILA DE FESTA MAJOR

Recorregut: Plaça del Monestir, c/ Puig, pl. Teatre, c/ Església, c/ Santa Maria, c/ Mercadal, pl. Major, c/ Porta dels Turers, pl. Turers, c/ Dr. Hysern i final davant de l’Ajuntament.

Aquest acte tradicional de la festa major és històricament l’eix central de les festes populars catalanes. Recuperem la cercavila com a mostra de la imatgeria i la cultura popular de Banyoles amb la participació de diverses entitats de la ciutat:

Colla de Gegants i Capgrossos de Banyoles, amb els gegants MARIA i MARTIRIÀ, el gegantó DARDER, els capgrossos i cavallets, acompanyats de la cobla LA PRINCIPAL DE BANYOLES

Gàrgoles de Foc, amb els sis Dragonets, en SENY, la RAUXA, la RUDULETA, en MER, en MORGAT i la JANA, acompanyats de la banda de les Gàrgoles.

Colla Castellera Esperxats de l’Estany, oferint castells durant el recorregut.

Colla Sardanista de Banyoles, fent galops i sardanes

Esbart Dansaire de Fontcoberta, danses tradicionals.

Amics del Rem, vuit tradicional de fusta.

Amb la col·laboració de l’Agrupació d’Entitats Culturals de Banyoles (Barraques).

Colles convidades: Gegants de Cassà i castellers Pallagos del Conflent

A ¼ de 8 de la tarda. Passeig Indústria.

MOSTRA DE CULTURA POPULAR amb les entitats banyolines i la cobla LA BISBAL JOVE.

Les entitats participants de la cercavila oferiran una mostra de la cultura popular de la nostra ciutat: PILAR AL BALCÓ de l’Ajuntament dels Esperxats de l’Estany, BALL DE DRAGONETS de les Gàrgoles de Foc, LA MARIA DE LES TRENES per la colla sardanista de Banyoles i la JOTA ALEGRIA per l’Esbart Dansaire de Fontcoberta.

Finalment hi haurà el BALL DE GEGANTS I CAPGROSSOS de Banyoles, recuperant la seva música original escrita per Rossend Palmada i adaptada per l'ocasió. 

Organitza: Comissió de Festa Major de Banyoles provisional.

Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més info
ACCEPTAR