S'inicia una nova campanya d'excavacions arqueològiques al jaciment neolític de la Draga

13.06.2019

Es treballarà al nou sector iniciat l’any passat i també es farà una prospecció subaquàtica

Aquesta setmana s’ha iniciat una nova campanya d’excavacions arqueològiques al jaciment neolític de La Draga. La campanya, que finalitzarà el proper divendres 21 de juny, se centra en el nou sector que es va iniciar l’any passat, on es van localitzar restes del poblat a la zona més elevada del jaciment.

Les primeres excavacions al jaciment neolític de La Draga havien documentat una gran quantitat de fogars, sòls de cabanes realitzades amb pedres i grans fosses emprades com a abocadors d’escombraries. Paral·lelament, es portarà a terme també una prospecció subaquàtica amb la participació del Centre d’Arqueologia Subaquàtica de Catalunya (CASC) al sector nord-est del jaciment que té com a objectiu determinar amb precisió l’estat de conservació i les característiques estratigràfiques del jaciment en aquest sector submergit.

A la campanya hi participen estudiants del Grau d’Arqueologia de la UAB que desenvolupen part de la seva formació pràctica acadèmica, així com voluntaris de diverses universitats i centres de recerca de l’estat i d’Europa. En total, durant el transcurs de la campanya hi treballaran aproximadament unes 35 persones.

La campanya es desenvolupa en el marc dels projectes quadriennals de recerca en matèria d’Arqueologia i Paleontologia per al període 2018-2021 convocats pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya que té com a nom La Draga (Banyoles) i el procés de neolitització en la plana prelitoral i el Prepirineu de comarques de Girona.

Les excavacions al jaciment de la Draga són coordinades pel Museu Arqueològic de Banyoles, el Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC-IMF, Barcelona), la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i el Museu d’Arqueologia de Catalunya (MAC). La natura i objectius diferenciats d’aquestes institucions permet realitzar un apropament més complert a tota la singularitat del jaciment, possibilitant la realització de diferents tasques de recerca, de formació de nous investigadors, de conservació de les restes i de difusió de les seves dades. Les excavacions de la Draga i les activitats de recerca realitzades són finançades pel Museu Arqueològic de Banyoles, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, el CSIC, la UAB i el MAC, a més del Ministerio de Ciencia, Innovación y Universidades.

Notícies