Lildami, 31 Fam, Itaca Band i Joina, caps de cartell de les Festes d'Agost de Banyoles

01.08.2019

Entre les activitats, destaca també la 10a edició del Carnestoltes d’Estiu o la 6a edició de La Monstra

Lildami, 31 Fam, Itaca Band i Joina seran els caps de cartell de les properes Festes d’Agost de Banyoles. Les Festes, que se celebraran de l’11 al 18 d’agost, inclouen una trentena d’activitats per a tots els públics, entre les que destaquen la 10a edició del Carnestoltes d’Estiu i la 6a edició de La Monstra.

La música serà un dels elements centrals de les Festes d’Agost que s’obriran el diumenge 11 d’agost amb el concert que oferiran la soprano Laura del Río i el pianista Rodrigo de Vera al Claustre del Monestir de Sant Esteve.

El regidor de Cultura, Patrimoni Cultural i Festes, Miquel Cuenca, ha remarcat que aquesta edició de les Festes d’Agost “consolida l’esforç que en els darrers anys s’ha fet des de l’Ajuntament i les entitats organitzadores per tornar les Festes d’Agost al centre de la ciutat i per reforçar-ne el caràcter participatiu amb activitats que uneixin diferents generacions en un mateix espai, rejovenint-ne les propostes per arribar a més públics”.

En aquest sentit, una de les activitats destacades de les Festes d’Agost serà la 10a edició del Carnestoltes d’Estiu que se celebrarà el dimecres 14 d’agost. Organitzat conjuntament amb el Comitè de Banyolinades, el Carnestoltes d’Estiu s’iniciarà a les 6 de la tarda amb el concert de Reggae per xics! i inclourà també la festa Holi Color Party amb Adolescents.cat, i els concerts de 31 FAM, Itaca Band, Pelukass i Comitè de DJ’s. Una de les novetats del Carnestoltes d’Estiu serà el ‘Fes-te la festa!’, que es farà a partir de les 10 de la nit i on serà el mateix públic qui escollirà la música que s’escoltarà, a partir d’una llista de reproducció compartida a Spotify. Aquest activitat sorgeix d’una proposta de l’INS Josep Brugulat en el marc del projecte TONI.

Un altre dels moments destacats de les Festes d’Agost seran els concerts que es faran el dijous 15 d’agost al vespre a la plaça Major i que comptaran amb Biflats, Lildami, Porto Bello i DJ Martu. Jocs i tallers, la cercavila de gegants i capgrossos, el ball de gegants i el Correfoc Txiqui completaran les activitats d’un dels dies centrals de les Festes.

La música de Joina i les versions de l’Orquestra Girasol seran les principals activitats del divendres 16 d’agost que inclourà també l’espectacle itinerant ‘El carrer és nostre!’, que recorrerà els carrers del Barri Vell amb Always Drinking Marching Band,  i l’espectacle ‘Trasla2’, de la companyia Trasla2 que uneix teatre, acrobàcia i clown, així com la tradicional Audició de Sardanes al paratge dels Desmais amb la Cobla La Principal de Porqueres.

El Parc de la Draga acollirà també el dissabte 17 d’agost la 6a edició de La Monstra, organitzada per Massa Fressa. La Monstra, que vol ser una mostra d’art jove de Banyoles i comarca, inclourà concerts i activitats de grups i formacions locals com Morgat Morgat, Baba Flow o Bicefal Project. Paral·lelament, el Barri Vell viurà el Gran Correfoc d’Estiu, amb Gàrgoles de Foc, que estrenarà canvis en el recorregut.

Les activitats de les Festes d’Agost es tancaran el diumenge 18 d’agost amb l’actuació castellera dels Esperxats de l’Estany, al migdia, i les havaneres dels Pescadors de l’Escala, al vespre.

Notícies