Banyoles consolida el model de Festes d'Agost amb un augment de públic a totes les activitats

19.08.2019

La 10a edició del Carnestoltes d’Estiu i el concert de Lildami, les propostes amb més assistència

Banyoles va tancar ahir al vespre una nova edició de les Festes d’Agost. De l’11 al 18 d’agost, s’han organitzat una trentena d’activitats per a tots els públics amb propostes com Lildami, 31  Fam, Itaca Band i Joina i on s’han celebrat, entre altres, la 10a edició del Carnestoltes d’Estiu.

El regidor de Festes, Miquel Cuenca, ha destacat que “la festa petita se’ns ha fet gran” i ha volgut remarcar l’augment de públic en moltes de les activitats que s’han programat aquests dies, principalment en la 10a edició del Carnestoltes d’Estiu, que es va celebrar el dimecres, i els concerts de dijous a la nit a la plaça Major amb Lildami, Biflats i Porto Bello. “Constatem que ha crescut considerablement l’assistència de públic a les diferents activitats i creiem que, fins i tot en alguns casos, el públic s’ha més que doblat respecte edicions anteriors”, ha assegurat el regidor de Festes.

En aquest sentit, Miquel Cuenca ha recordat que “en els darrers anys s’ha fet una aposta des de l’organització de les Festes d’Agost per retornar-les al centre de la ciutat i reforçar-ne el caràcter participatiu i creiem que aquest esforç s’ha fet més visible que mai aquest any amb propostes d’activitats que han unit diferents generacions en un mateix espai, rejovenint les propostes per arribar a més públics”. El gran correfoc, organitzat per Gargòles de Foc i amb la participació de diferents colles de diables, la cercavila de gegants i capgrossos, els balls de saló o la cantada d’havaneres que ahir va posar el punt i final a les Festes també han estat actes destacats i concorreguts d’aquestes Festes d’Agost.

Paral·lelament, també s’ha registrat bona afluència de participants a les activitats paral·leles, com la jornada de portes obertes als museus de Banyoles o les visites guiades per descobrir el patrimoni històric i natural de la ciutat.

El regidor de Festes ha volgut agrair la col·laboració de totes les entitats i persones que han fet possible les Festes d’Agost i ha destacat que “la seva col·laboració ha estat imprescindible perquè hagin estat un èxit de tots”.

Notícies