L'Escola Municipal de Música de Banyoles allarga el període d'inscripcions fins al 4 d'octubre

16.09.2019

L’EMMB ofereix una proposta formativa àmplia i diversa d’educació musical, adreçada a tota la ciutadania, de totes les edats, perfils i interessos estètics

L’Escola Municipal de Música de Banyoles (EMMB) ha allargat el període d’inscripcions a aquells cursos que encara tenen places vacants. Malgrat que el termini per reservar plaça es va tancar el curs passat, el centre continuarà admetent inscripcions pel nou període lectiu fins al 4 d’octubre un cop s’hagin cobert totes les places que encara estan lliures. Així, les famílies dels nens i nenes de a partir de 3 anys, així com els adults que ho desitgin, encara poden matricular-se al curs 2019-2020. L’EMMB ofereix una formació musical de qualitat, transversal i adaptada a perfils i interessos diferents.

El projecte educatiu de l’escola combina la formació clàssica i la moderna i potencia tant el treball individual, amb l’estudi del llenguatge musical i classes individuals d’instrument, com la música en grup, amb la participació a formacions i conjunts, com la Jove Orquestra de Banyoles, la Banyoles Big Band o els cors. Les formacions constitueixen un dels trets distintius de l’EMMB i són un dels factors que converteixen l’escola en un centre implicat a l’entorn social i cultural de Banyoles. Cada any organitza diferents activitats en esdeveniments i espais emblemàtics de la ciutat i esdevé un referent en la dinamització de la vida cultural banyolina.

L’EMMB aposta per una oferta flexible adequada a les necessitats de les famílies sense renunciar a l’exigència i la qualitat en la docència i en l’aprenentatge. I tot dins l’Ateneu – Centre Municipal d’Estudis Musicals, que integra també l’Ateneu Bar i l’Auditori de l’Ateneu, circumstància que permet que els estudiants tinguin una formació musical integral i enriquidora. Actualment, l’Escola compta amb 370 estudiants i 27 professors i el seu Pla d’estudis, reconegut pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, ofereix diferents itineraris segons l’interès i la dedicació de l’alumnat.

OFERTA EDUCATIVA

Una part important de l’oferta de l’EMMB es concentra en els cursos de Sensibilització (de 3 a 5 anys) i d’Iniciació (6 anys). En el primer, es treballen elements com ara el moviment, l’educació de l’oïda, la improvisació i la creació musical a partir de contes i petites històries. Per altra banda, el curs d’Iniciació suposa l’entrada progressiva dels nens i nenes en l’aprenentatge musical a partir de tres activitats diferenciades: iniciació al llenguatge musical, Cor Petit de l’EMMB i Roda Instrumental, a través de la qual entren en contacte amb tots els instruments que s’imparteixen. 

L’oferta de places continua amb el Preparatori (7 anys), nivell Elemental (de 8 a 11 anys), nivell Mitjà (de 12 a 17 anys) i Itinerari Jove (a partir de 10 anys). Aquests cursos tenen dos itineraris diferenciats, el d’Aprofundiment, per als estudiants que volen continuar els estudis musicals al Conservatori o a centres d’ensenyament superior, i el Troncal, per als que conceben els estudis com un complement a la seva formació.

L’EMMB també ofereix classes individuals per a adults, amb la possibilitat de participar en les formacions instrumentals col·lectives. L’Escola concep la pràctica i l’aprenentatge musical al llarg de la vida com un element positiu per al desenvolupament intel·lectual, cognitiu i emocional de les persones. En aquest sentit, és remarcable l’augment de persones adultes que, en els últims cursos, aposten per ser part de la comunitat de l’EMMB.

Els instruments que s’imparteixen actualment a l’EMMB són: baix elèctric, bateria, clarinet, contrabaix, flauta travessera, guitarra, guitarra elèctrica, piano, saxo, trompeta, trombó, violí, viola, violoncel i veu. A banda, s’ofereixen classes de sensibilització musical, llenguatge musical, cambra, combo, orquestra, big band, cor, orff, música per a adults, música per a persones amb discapacitat i música per a nadons. 

Notícies