Micos i Koalas, La Perla Quartet, Buena Onda, Duo Scala i Bicefal Project, propostes destacades de la programació cultural a l'Ateneu Bar

16.09.2019

L’Ateneu – CMEM de Banyoles manté l’aposta pels cursos formatius amb cinc formacions que arrenquen a l’octubre, entre les quals destaquen un taller de musicals, un curs d’iniciació musical per a adults i la formació d’un cor de gospel

L’Ateneu Bar continuarà apostant per la música fet a la comarca en la programació cultural del darrer trimestre de l’any, que arrencarà aquest dijous amb el cicle El Documental del mes. La temporada inclourà un total de cinc actuacions musicals, quatre de les quals seran de grups del Pla de l’Estany, amb noms com Micos i Koalas, Buena Onda, Duo Scala i Bicefal Project als quals s’hi haurà d’afegir el del quartet de dones barceloní La Perla Quartet. A banda dels concerts, l’Ateneu Bar seguirà amb el cicle “Vers al bar” de recitals de poesia i la proposta mensual del Documental del mes. La programació es reprendrà dijous amb la projecció del documental Womanhood, un treball de la directora kenyana Beryl Magoko sobre la mutilació genital femenina.

L’Ateneu Bar segueix consolidant-se com un aparador cultural destacat a Banyoles i comarca amb una programació cultural que ofereix propostes gratuïtes cada dijous al vespre. Els concerts de petit format amb música en directe seguiran sent el punt fort de la temporada convertint l’escenari de l’Ateneu Bar en una plataforma per promocionar els grups del Pla de l’Estany. La primera actuació serà el 10 d’octubre i anirà a càrrec de Micos i Koalas, un grup que van des d’allò absurd a allò políticament i moralment incorrecte. El seguirà el concert de Bicefal Project, un grup banyolí que es presentarà al públic amb un recital inèdit a l’Ateneu Bar que se cele3brarà el 31 d’octubre.

Els altres grups banyolins que actuaran a l’Ateneu Bar serà Duo Scala, a càrrec de dos músics de llarga trajectòria que ofereixen una proposta creativa de jazz i soul, i Buena Onda, una banda amb set anys de trajectòria i més de 400 concerts que ens portarà un espectacle ple d’emocions. Alhora, però, s’ha programat l’actuació d’altres artistes sonats a nivell català, com La Perla Quartet, un grup íntegrament femení que transmeten un directe ple d’alegria i música llatina i que actuaran a Banyoles el 14 de novembre. Clouran la temporada el concert de combos de l’EMMB del 19 de desembre i “Micro obert”, un espectacle innovador que posarà micròfon, escenari i públic a disposició de tot aquell que vulgui mostrar el seu talent o do amagat.

Paral·lelament, l’Ateneu Bar seguirà comptant amb el cicle de recitals de poesia “Vers al bar” organitzat junt a la Biblioteca de Banyoles. Dijous 26 de setembre la companyia Ma. Helena combinarà poesia, text, música i pintura amb l’activitat “Retalls de poesia i música” i el 24 d’octubre tindrà lloc “La mort és molt bèstia”, un recital de la mà de la filòloga i escriptora Miracle Sala, guanyadora del II Premi Món Rural de Narrativa. Així mateix, també continuarà la proposta del Documental del mes cada primer dijous de mes, amb Womanhood, Push, What Wallaa Wants i When Tomato met Wagner. Amb totes aquestes propostes, la programació de l’Ateneu Bar dinamitza l’oferta cultural de la ciutat, amb activitats culturals gratuïtes de petit format que donen cabuda a diferents públics i sensibilitats.

CURSOS FORMATIUS A DISPOSICIÓ DEL PÚBLIC GENERAL

L’Ateneu – CMEM tornarà a oferir un ventall de cursos formatius adreçats al públic general que arrencaran el mes que ve. Les formacions inclouen el Taller de musicals, un projecte dirigit a nois i noies de deu a setze anys que uneix el teatre musical, la interpretació, el cant i la dansa amb l’objectiu de descobrir noves formes d’expressió a l’escenari i, alhora, conèixer el gènere d’una forma divertida.

Així mateix, se seguirà apostant pel curs d’iniciació de música per a adults, Avui, música, que proposa descobrir l’experiència musical en un marc lúdic, assequible, creatiu i gratificant a partir del treball amb cant, percussió corporal, instruments, percussions Orff o audicions diverses. Per altra banda, continua la seva trajectòria el curs permanent i cor estable Ateneu Gospel, un curs permanent en el qual els seus membres reben formació setmanal mentre treballen repertori d’espirituals negres i himnes gospel dirigits pel prestigiós director i trombonista barceloní Dani Alonso, fundador de Gospelians, el Cor de Gospel de Gràcia i la Barcelona Jazz Orquestra. 

Les altres propostes inclouen Música i moviment en família, un curs d’iniciació musical per a nadons, pares i mares i Ritme i moviment, un curs de música i dansa per a persones amb discapacitat intel·lectual organitzat juntament amb la Fundació Estany.

Les inscripcions per a tots aquests cursos es poden formalitzar  al web https://ateneu.banyoles.cat/inscripcio/ i a la secretaria de l’Ateneu – CMEM, a la plaça Major de Banyoles.

Notícies