Roba Estesa, Clara Peya, Mazoni, Xavi Sarrià o els banyolins Roko Banana, a la programació de Barraques de Sant Martirià

30.09.2019

Les propostes s’allargaran del 17 al 21 d’octubre i inclouran també l’espectacle infantil Katapultende la companyia Traüt

Roba Estesa, Clara Peya, Mazoni o Xavi Sarrià seran alguns dels protagonistes de la programació de la Festa Major de Sant Martirià de Banyoles al recinte de Barraques. La Festa Major s’iniciarà el proper diumenge 13 d’octubre amb el pregó de la dramaturga i directora teatral Clàudia Cedó. Les activitats s’allargaran fins al dilluns 21 d’octubre amb propostes per a tots els públics.

La programació al recinte de Barraques s’obrirà el dijous 17 d’octubre amb el pregó de barraques que cada any va a càrrec d’una entitat i que aquest any farà la Colla de Gegants i Capgrossos. A continuació, hi haurà el concert de Drop Collective, un projecte que fusiona la música jamaicana i el jazz a través d’un repertori d’arranjaments originals. Drop Collective, que va néixer a finals de 2016 a Barcelona amb deu músics del Conservatori del Liceu, portarà a Banyoles el seu show vibrant i festiu amb els temes del seu primer disc Stormin’ on compten amb les col·laboracions de Dr. Ring Ding, Gorka Benítez i Chalart58.

El divendres 18 d’octubre la programació continuarà amb el concert de Tribade, un trio femení de rap format a Barcelona per les MCs Brittah, Massiva Lulla i Sombra Alor, que ompliran l’escenari de Barraques de les seves músiques combatives on combinen d’una manera frescs i original el rap amb el flamenc, el soul, l’afrotrap i el reggaeton. 

La nit continuarà amb la música festiva i combativa de Roba Estesa, que fusiona les músiques urbanes i festives amb la instrumentació i melodies folk. Amb una concepció molt clara d’espectacle global, Roba Estesa uneix performativitat, qualitat musical i posada en escena amb l’objectiu de convertir la cultura en un espai de transformació social. 

La programació del divendres a la nit es tancarà amb el punk contundent i amb sentit de l’humor dels tarragonins Extracto de Lúpulo. 

Concert al Passeig de la Indústria

Dissabte 19 d’octubre, la música es traslladarà de nou al Passeig de la Indústria amb el concert que oferirà a les 8 del vespre Joan Garriga i la seva nova banda, el Mariatxi galàctic. Fundador de Dusminguet i de la Troba Kung-fú, Garriga presentarà el seu nou disc Nocturns de vetlla i revetlla, que ha estrenat recentment al Mercat de Música Viva de Vic, acompanyat de Marià Roch, al baix, Rambo, a la bateria, i el guitarrista Madjid Fahem i oferirà un concert festiu amb el ball com a objectiu irrenunciable.

Ja a la nit, la música continuarà al recinte de Barraques amb la música del trio de rock de Banyoles Roko Banana. Nascuts el 2017, Roko Banana han publicat des de llavors el seu primer àlbum Madness & Coffee, han actuat a alguns dels escenaris més importants de l’escena emergent del país i han guanyat dos concursos de música emergent, Intro Girona 2017 i Sonomay Barcelona 2018.  

Després del comiat d’Obrint Pas, Xavi Sarrià tornarà a Banyoles per presentar el seu àlbum Amb l’esperança entre les dents, un treball on mostra la seva capacitat per combinar emotivitat, compromís i personalitat, que romanen intactes. L’àlbum ha tingut rèplica aquest 2019 amb quatre singles i videoclips editats: Alliberar-nos, A ple pulmó, quan ens tornem a abraçar Com animals salvatges. En directe, Xavi Sarrià capitaneja una potent banda elèctrica que combina a la perfecció i de manera única i especial diferents gèneres que van del reggae a l’ska, passant pel hardcore, el rock i la millor tradició valenciana.

La nit del dissabte es tancarà amb la música de Sybarites, una de les bandes més hiperactives i versàtils de l’escena jamaicana catalana que oferiran un concert amb versions a l’ska de grans temes de la música pop o negra.

Espectacle familiar

El diumenge 20 d’octubre la programació al recinte de Barraques s’iniciarà a dos quarts de 7 de la tarda amb l’espectacle familiar Katapulten de la companyia Traüt, una divertida paròdia que satiritza l’actitud bèl·lica i que busca riure de l’absurd de la guerra amb uns bàrbars del nord que porten una gran catapulta medieval, però que no sempre funciona com ells tenen previst.

Ja a la nit, la programació continuarà amb el concert de Mazoni que presentarà a Banyoles el seu nou disc Desig imbècil, un retorn a l’energia i a la intensitat del rock. La nit a barraques es tancarà amb el Ball de Passada, que tornarà a tenir el drac de Banyoles i la faràndula com a protagonistes, i es tancarà amb la música de DJ Hochi.

La música de la pianista i compositora Clara Peya, considerada una de les creadores més originals i úniques de l’escena musical del país en els darrers temps serà l’encarregada de posar el punt i final a la programació de Barraques d’aquest any el dilluns 21 d’octubre. Reconeguda aquest any amb el Premi Nacional de Cultura i guardonada amb el premi al Millor disc de l’any per la crítica dels Premis Enderrock per Estómac, musicalment, Peya és inclassificable: bascula entre la música, el jazz, el pop i l’electrònica, mantenint sempre com a centre de gravetat el piano. 

Notícies