Feliu Ventura presenta "Convocatòria" a Banyoles, en primícia a les comarques de Girona

10.10.2019

El nou disc del músic de Xàtiva conté onze nous himnes i s'acompanya de textos i figures com Jordi Cuixat, David Fernández o Natza Farré.

Feliu Ventura portarà aquest diumenge a l’Auditori de l’Ateneu de Banyoles Convocatòria, el seu darrer treball. Després de vuit anys de silenci, el músic de Xàtiva tornarà a l’escenari de l’Ateneu aquest diumenge i presentarà en primícia per les comarques de Girona el seu nou disc. Les entrades es poden comprar a www.cultura.banyoles.cat.

De Convocatòria (Propaganda pel fet!, 2019), Feliu Ventura només n’ha presentat el primer single que porta el mateix nom del disc i que va estrenar dissabte passat. En aquest primer tema, el cantautor de Xàtiva reflexiona al voltant de l’ofici de cantautor, un tema que ja ha tractat en altres cançons de la seva biografia.

A Convocatòria, el primer amb cançons pròpies d’ençà d’aquell llunyà Música i lletra (2011), Feliu Ventura ofereix onze nous himnes, petits, domèstics i assemblearis perquè el músic de Xàtiva sempre torna quan més calen les cançons. Perquè, com assegura el mateix músic, “no pot haver-hi revolució sense cançons que, tot i que són massa fràgils per canviar el món, sí poden acompanyar les persones que el volen transformar cada dia”.

El nou treball ha estat elaborat íntegrament a Xàtiva: des de la gravació, la mescla i la masterització fins al disseny i la impressió de la llibreta-carpeta que el vesteix.

El músic proposa ritmes potser menys habituals en ell, però no renuncia tampoc a les influències modernes del pop-rock anglosaxó de les que s’ha servit tradicionalment ni a la influència mediterrània. Amb Borja Penalba i Pau Chafer al capdavant d’una selecta nòmina de músics convidats, Feliu Ventura presenta cançons amb melodies encomanadisses que sonen a himne i que se sustenten en les sonoritats agradables i variades. Onze cançons de velocitats i efectes diferents, que compaginen efectes, distorsions i ritmes de tota mena que donen varietat al conjunt.

A més, Feliu Ventura convida a escoltar les seves cançons acompanyades de les persones que volen transformar el món cada dia. És per això que Convocatòria, que s’editarà en format llibre, s’acompanya de textos creats per a cada cançó per Santiago Alba Rico, Jordi Cuixart (des de la presó), Natza Farré, David Fernández, Josep Vicent Frechina, Marc Granell, Ózgur Günes, Sònia Moll, Martxelo Otamendi, Gemma Pasqual, Maribel Servera, Carlos Taibo, Jília Taurinyà i Mateu Xurí.

A l’Auditori de l’Ateneu, Feliu Ventura actuarà acompanyat de Pau Chafer, als teclats, Tere Núñez, al baix, veu i percussions i Oscar Ureña, a la guitarra acústica i a la guitarra elèctrica.

Les entrades, a un preu de 8€ anticipada i 11€ taquilla, es poden adquirir a través del web www.cultura.banyoles.cat i a l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament de Banyoles (Pg. de la Indústria, 25 // 972 57 00 50, de dilluns a dijous de 8:30 a 18:45 h i els divendres de 8:30 h a 14:45 h).

Notícies