Samfaina de colors presenta l'espectacle "Els cistells de la Caputxeta" a l'Auditori de l'Ateneu de Banyoles

28.01.2020

L’espectacle, obert a tots els públics, ofereix un passeig musical i poètic a partir de l’obra de Miquel Martí i Pol

La companyia Samfaina de Colors presentarà l’espectacle “Els cistells de la caputxeta” diumenge 2 de febrer (12h, 7 €) a l’Auditori de l’Ateneu de Banyoles. El duet format per Mirna Vilasís i Xavi Múrcia oferiran un passeig musical i poètic pel calendari a través del llibre de poemes Per molts anys! de Miquel Martí i Pol, on el poeta dedica una poesia a cada mes de l’any. Un espectacle familiar organitzat per Joventuts Musicals de Banyoles que inclourà música tradicional, poemes, cançons, estris i joguines amb un munt d’instruments en directe especialment recomanat de 2 a 7 anys.

El duet cantarà diverses cançons assenyalades per a cadascuna de les principals dates festives a partir de la barreja de diferents llenguatges artístics: teatre, música, poesia, arts visuals, dansa, tecnologia... Un nou espectacle de creació original i amb llenguatge propi on la companyia retorna a la música tradicional servint-se del personatge i el seu cistell per a mirar què hi porta a dins. “A La Caputxeta li encanten els cistells, en té un per cada mes de l’any, i van farcits de coses molt boniques que ens condueixen a les festes tradicionals”, expliquem Vilasís i Múrcia.

Així doncs, resulta que el famós cistell de la Caputxeta no era un de sol, sinó dotze i que, si bé és cert que a dins hi porta melmelada, suc i galetes, a cadascun també s’hi ha deixat caure el mes corresponent en forma de vers i de tonada. De poesia i de cançó. Els poemes són obra de Miquel Martí i Pol però la música la posa Samfaina de Colors, que canta les diverses cançons assenyalades per les principals dates del calendari: Els Reis de l’Orient (gener), Ara arriba en Carnestoltes (febrer), La Pastoreta (març), El bon caçador (maig), Muntanyes del Canigó (juny), La calma de la mar (juliol), La gallina ponicana (agost), El ball de la civada (setembre), Marieta, cistellera (octubre), La Castanyera (novembre) i El Rabadà (desembre). L’abril conté l’èxit de l’espectacle, juntament amb la cançó de La Caputxeta, que surt al principi i al final.

La majoria dels poemes apareixen íntegres i acompanyats d’elements a escena per reforçar-los per a crear mini-contes.

Més de trenta anys als escenaris

Vilasís -a la veu, acordió diatònic, guitarró, piano i percussions-  i Múrcia -a la veu, guitarra, guitarró, baix, sac de gemecs, flabiol i tamborí, tarota i percussions- van crear Samfaina de Colors el 1988 per tal de difondre la cultura tradicional dels Països Catalans entre els més petits. En aquests més de 30 anys de trajectòria han creat 23 espectacles i realitzat fins a 5.230 representacions arreu del país que han vist més de 2.300.000 espectadors.

Samfaina de Colors ha enregistrat els discos següents: Convit a la festa (PDI, 1994), Ralet, ralet (Discos a Mà, 2000), Nou pometes té el cançoner (Discos a Mà, 2002), De bracet (Discos a Mà, 2009), Cançons de bressol (Edicions 62, 2011), Càpsules (Discos a Mà, 2012), Els tres porquets es caguen de por (Discos a Mà, 2016) i Els cistells de la Caputxeta (Discos a mà, 2018).

Les entrades per al concert es poden comprar a través del web de Cultura Banyoles i a l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament de Banyoles (al passeig de la Indústria, 25 // 972 57 00 50, de dilluns a dijous de 8:30 h a 18:45 h i divendres de 8:30 a 14:45 h).

Notícies