L’Ajuntament de Banyoles bonificarà el 50% de les matrícules pel curs 20-21 de l’Escola Municipal de Música, que obre avui el seu període de preinscripcions

26.05.2020

Les preinscripcions es poden realitzar en línia a través de la web emmb.banyoles.cat.

L’Escola Municipal de Música de Banyoles (EMMB) ha obert avui el període de preinscripcions al curs 2020-2021. Aquest any, atès l’estat d’alarma sanitària, l’Ajuntament de Banyoles bonificarà el 50% de la matrícula a l’EMMB. Les preinscripcions es realitzaran telemàticament a través del web emmb.banyoles.cat, on també es pot demanar informació sobre l’oferta pedagògica. Un cop enviada la sol·licitud, l’EMMB es posarà en contacte amb tots els interessats per a informar dels detalls referents a cada sol·licitud i a la reserva de places.

Des d’avui, tothom que estigui interessat a formar part de l’escola, ja pot reservar plaça per al curs que ve. El projecte educatiu de l’escola potencia la música en grup, en paral·lel amb l’estudi del llenguatge musical i les classes individuals d’instrument. El Pla d’estudis, reconegut pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, ofereix diferents itineraris segons l’interès i la dedicació de l’alumnat. Així mateix, l’EMMB permet la preparació a l’accés a estudis professionals.

Per tal que la gent interessada pugui conèixer l’Escola, l’EMMB ha penjat un vídeo que ofereix un recorregut virtual per les instal·lacions del centre i les classes que s’hi realitzen, i que permet visualitzar l’activitat que manté l’escola en el seu dia a dia, amb els 370 alumnes i 27 professors que hi ha actualment.

Així mateix, l’EMMB ha compartit un altre vídeo on diferents alumnes del centre toquen els instruments que s’imparteixen actualment a l’escola i que integren el baix elèctric, bateria, el clarinet, el contrabaix, la flauta travessera, la guitarra, la guitarra
elèctrica, el piano, el saxo, la trompeta, el trombó, el violí, la viola, el violoncel i la veu. Tots aquests instruments centren la campanya de preinscripcions que arrenca avui. Una proposta original creada per l’estudi Enserio de Banyoles i que es basa en endevinalles d’instruments musicals.

A banda de la formació d’instrument, l’EMMB ofereix classes de sensibilització musical, llenguatge musical, cambra, combo, orquestra, big band, cor, orff, música per a adults, música per a persones amb discapacitat i música per a nadons.

L’EMMB aposta per una oferta flexible adequada a les necessitats de les famílies sense renunciar a l’exigència i la qualitat en la docència i en l’aprenentatge. I tot dins l’Ateneu – Centre Municipal d’Estudis Musicals, que integra també l’Ateneu Bar i l’Auditori de l’Ateneu, circumstància que permet que els estudiants tinguin una formació musical integral i enriquidora.

TOTES LES EDATS, PERFILS I INTERESSOS

L’EMMB ofereix una proposta formativa àmplia i diversa d’educació musical, adreçada a tota la ciutadania, de totes les edats, perfils i interessos estètics. L’ensenyament i l’aprenentatge musicals es conceben com a eines imprescindibles per a la formació integral de les persones, que permet configurar una identitat pròpia dins una societat plural que té com a valors fonamentals la llibertat, la tolerància o la solidaritat.

L’EMMB també ofereix classes per a adults, amb la possibilitat de participar en les formacions instrumentals col·lectives. L’Escola concep la pràctica i l’aprenentatge musical al llarg de la vida com un element positiu per al desenvolupament intel·lectual, cognitiu i emocional de les persones. En aquest sentit, és remarcable l’augment de persones adultes que, en els últims cursos, aposten per ser part de la comunitat de l’EMMB.

L’equip docent de l’escola està format per músics i professorat titulat amb reconeguda trajectòria i reconeixement tant en l’àmbit pedagògic com artístic.

FUNCIÓ SOCIAL I CULTURAL
La funció de l’EMMB és formativa, però també social i cultural. S’hi promouen audicions, concerts, colònies, intercanvis i trobades, amb la participació de l’alumnat, del professorat i de músics convidats. Es gaudeix, s’aprèn i es fan amics. Aquí s’estableix un contacte significatiu amb el fet musical. Aquesta socialització musical és el tret diferencial pedagògic, ja que genera experiències extraordinàries que perduren durant anys.

L’EMMB és un agent involucrat amb l’entorn social i cultural de Banyoles. Anualment organitza diferents activitats en esdeveniments i espais emblemàtics de la ciutat i esdevé un referent en la dinamització de la vida cultural banyolina.

Aquest any les activitats que cada curs organitza l’EMMB s’han vist en bona part afectades per l’emergència sanitària i la situació de confinament, que ha obligat anul·lar-les. Malgrat això, l’escola s’ha mantingut activa i bona part de l’activitat docent s’ha mantingut de manera telemàtica amb un alta implicació del professorat i un excel·lent seguiment  per part de l’alumnat. Tanmateix, a causa de la greu crisi sanitària i econòmica causada per la Covid-19, l’Ajuntament de Banyoles ha aprovat pel proper curs una reducció del 50% del preu públic de la matrícula unifamiliar anual. Les preinscripcions es poden efectuar a emmb.banyoles.cat.

Notícies