Banyoles organitza una revetlla de Sant Joan itinerant pels barris de la ciutat

19.06.2020

La proposta, impulsada per Gàrgoles de Foc, acabarà amb un castell de focs artificials simultani des de diferents punts elevats.

Banyoles viurà el proper dimarts 23 de juny una revetlla de Sant Joan itinerant que portarà el foc i la música pels diferents barris de la ciutat. La iniciativa, impulsada i organitzada per l’entitat Gàrgoles de Foc en conveni amb l’Àrea de Festes de l’Ajuntament, substituirà la tradicional celebració que es feia a l’entorn de Correus.
Des de l’organització han destacat que “des de Gàrgoles de Foc volem que la revetlla de Sant Joan no es deixi de fer a la nostra ciutat, però creiem que no és pertinent organitzar una revetlla com s’havia fet fins ara, amb el sopar popular i una festa, tant per responsabilitat com per respecte”. Per aquest motiu, Gàrgoles de Foc ha decidit transformar la revetlla “potenciant el simbolisme de la Flama i el solstici d’estiu i acostant aquest simbolisme als diferents barris de Banyoles”.

D’aquesta manera, la revetlla de Sant Joan se centrarà en una rua que recorrerà els carrers dels diferents barris de Banyoles. La rua farà parada en una plaça de cada barri. A cada plaça es llençaran coets per anunciar l’arribada de la rua i una entitat de la ciutat, com la colla gegantera, hi farà un acte simbòlic.

La rua s’iniciarà el dimarts 23 de juny a 3/4 de 7 de la tarda al recinte de Barraques i recorrerà per aquest ordre els barris de Can Puig, Canaleta, Mas Palau, Vila Olímpica, Barri Vell, Plaça de les Rodes, La Farga i acabarà al barri de Sant Pere. Com a novetat, es farà una rebuda institucional de la Flama del Canigó a l’Ajuntament.

Des de l’organització han explicat que “el nostre objectiu és que els veïns i veïnes rebin la rua des de les places dels seus barris i per aquest motiu, i per evitar aglomeracions, es faran actuacions a cada plaça”.

Està previst que, una vegada arribi la Flama del Canigó de mà del Centre Excursionista de Banyoles, la secció d’atletisme del Club Natació Banyoles agafi el relleu a la flama i acompanyi la comparsa durant tota la rua. L’arribada de la Flama del Canigó es preveu que es produeixi al voltant de 2/4 de 8 del vespre al Puig de Sant Martirià.

Les activitats acabaran una vegada la rua hagi recorregut tots els barris amb un castell de focs simultani que es farà des de tres punts elevats de Banyoles, concretament, des del Puig d’en Colomer, el pavelló de Can Puig i l’edifici de l’Ateneu al Barri Vell.

PLÀNING I RECORREGUT
18:45 - Inici de la rua al recinte de Barraques en direcció al barri de Can Puig, pels carrers av. la Farga, c/Pla de la Coromina, c/Orfes, c/Figueres, Plaça dels Til·lers.
19:00 - Actuació de la Banda Txiqui de les Gàrgoles de Foc a la Plaça dels Til·lers.
19:10 - Sortida de la Plaça dels Til·lers en direcció al barri de Canaleta, pels carrers
c/Figueres, c/ Cairuts i Rodons, Ctra Figueroles, c/Mas Usall, c/Sant Patllari, c/Canaleta i Plaça Mare de Déu del Mont.
19:20 - Actuació de la Colla Txiqui de les Gàrgoles de Foc a la Plaça Mare de Déu del Mont.
19:30 - Sortida de la Plaça Mare de Déu del Món direcció Mas Palau, pels carrers
c/Canaleta, c/ ausiàs marc, c/ Joan XXIII, c/st Narcís i Plaça Canigó.
19:40 - Actuació no concretada a la Plaça del Canigó i rebuda de la Flama, si ja ha baixat
del Puig de Sant Martirà a càrrec de la secció d’atletisme del Club Natació Banyoles.
19:50 - Sortida de la Plaça del Canigó en direcció a La Vila Olímpica pels carrers c/St Narcís, c/Abdó i Senén, c/Cervantes, c/llibertat, psg/ de la Draga, psg/ Gaudí, av/ de Catalunya i Plaça Catalunya.
20:00 - Actuació de la Colla Gegantera de Banyoles a la Plaça Catalunya i, si no ha arribat a l’anterior parada, rebuda de la Flama del Canigó a càrrec de la secció d’atletisme del Club Natació Banyoles
20:10 - Sortida de la Plaça Catalunya en direcció al Barri Vell pels carrers c/llibertat, c/Mossèn Sala, c/St Martirià, c/Servites i Plaça Miquel Boix.
20:20 - Gran encesa de la Foguera de Sant Joan a la Plaça Miquel Boix.
20:30 - Sortida de la Plaça Miquel Boix direcció a la Plaça de les Rodes pels carrers c/Servites, c/Llibertat, Pl.Turers, c/Verdaguer, c/Vallespirans i Plaça de les Rodes.
20:40 - Mostra de foc a càrrec de la Colla Gran de les Gàrgoles de Foc a la Plaça de les Rodes.
20:50 - Sortida de la Plaça de les Rodes direcció a l’Ajuntament pels carrers c/Vallespirans, c/Verdaguer, c/Dr Hysern i Passeig de la Indústria.
20:55 - Rebuda institucional de la Flama del Canigó a l’Ajuntament.
21:00 - Sortida de l’Ajuntament en direcció al barri de La Farga pels carrers Psg. Indústria,
Av.Països Catalans, c/Coromina, c/Girona, c/Tarragona i Plaça de la Pau.
21:15 - Actuació de la Banda Gran de les Gàrgoles de Foc a la Plaça de la Pau.
21:25 - Sortida de la Plaça de la Pau en direcció al barri de Sant Pere pels carrers c/Tarragona, c/València, Avinguda de la Farga, Passeig Mossèn Constants, c/Pare Butinyà, c/Pintor Solives i Plaça Xesco Boix.
21:35 - Actuació final a càrrec de tota la Colla de Les Gàrgoles de Foc.
21:45 - Inici del castell de focs simultani des del Puig d’en Colomer, el Pavelló de Can Puig i el Barri Vell (edifici de l’Ateneu).
22:00 - Fi de l’acte.
A l’arribada a cada parada es llençaran coets d’avís.

Notícies