Banyoles celebrarà el Dia del Llibre i de la Rosa apostant pels professionals del sector

15.07.2020

Es farà el 23 de juliol a la plaça Major ampliant el seu horari fins a la mitjanit

L’Ajuntament de Banyoles organitza per al proper 23 de juliol la celebració del Dia del Llibre i la Rosa. Les parades se situaran a la plaça Major i la participació es restringirà únicament a la participació de llibreries i floristeries. Així mateix, com a novetat, es modificaran els horaris habituals, obrint el recinte de parades de les 9 del matí a les 2 del migdia i de les 5 de la tarda fins a la mitjanit. Aquests horaris estan concebuts per a fer la diada més compatible amb les dates estiuenques en què se celebrarà enguany.

La diada del 23 de juliol és una alternativa pactada pel govern de la Generalitat i Cambra del Llibre de Catalunya, integrada pels gremis i associacions d’editors, llibreters, distribuïdors i arts gràfiques de Catalunya, juntament amb el Gremi de Floristes, després que no es pogués celebrar la diada de Sant Jordi a causa de la Covid-19. Tal i com han pactat les diferents parts i ha aprovat la Direcció General de Protecció Civil, la diada es restringirà estrictament a professionals del llibre i de la rosa.

El regidor de Cultura de l’Ajuntament de Banyoles, Miquel Cuenca, ha explicat que “no podíem prescindir d’una de les diades més especials de l’any, però alhora se seguiran estrictament les indicacions establertes en el protocol aprovat pel Procicat”. En aquest sentit, la fira se situarà a la Plaça Major, es fixarà un perímetre de seguretat a la zona de sauló, habilitant una entrada i una sortida diferenciades, amb registre d’entrada de tots els assistents i amb un sentit de circulació únic, així com assegurant les distàncies entre parades.

Les signatures els autors es faran en una zona diferenciada que gestionaran les pròpies llibreries i serà amb cita prèvia.

Miquel Cuenca ha explicat que “inicialment des de l’Ajuntament hi havia la voluntat d’obrir també l’activitat a les entitats de Banyoles, perquè és una diada on el ric teixit associatiu hi té molta presència. Però finalment, seguint les indicacions de Procicat, que fixa com a objectiu la reducció del nombre de parades, s’ha hagut de restringir als professionals”.

Des de l’Àrea de Festes la setmana passada es va convocar una reunió amb els professionals del sector de la ciutat a fi d’acordar conjuntament les mesures a prendre.

Activitats

Pel que fa a les activitats, el Dia del Llibre i de la Rosa inclourà micropresentacions d’autorsbanyolins que han publicat llibre en aquest darrer any a través d’un programa especial que es farà a Ràdio Banyoles, en col·laboració amb la Biblioteca de Banyoles, des de la mateixa plaça Major, a partir de les 7 de la tarda. Entre altres, hi participaran Ernest Costa, J.N. Santaeulàlia, Pere Bosch, Joan Anton Abellán o Enric Crespi.

La jornada inclourà també el Biblioestany, que es farà a les 11 del matí a la Caseta de Fusta amb La Senyoreta (La Perleta) que portarà el Sant Jordi Despistat i una audició de sardanes a 2/4 de 10 del vespre a la mateixa plaça Major.

Notícies