L'EMMB ultima la reobertura del centre garantint les mesures de seguretat i el manteniment total de l'activitat formativa

10.09.2020

El personal del centre s’ha format per assegurar l’aplicació dels protocols i ha dissenyat un model de formació híbrid preparat per a fer front a tots els escenaris

Banyoles, 10 de setembre de 2020.- L’Escola Municipal de Música de Banyoles (EMMB) està ultimant la posada en marxa d’un pla per a complir amb les mesures de seguretat i prevenció per la COVID-19 establerts per les autoritats sanitàries de cara a la reobertura del centre el proper 14 de setembre, data d’inici del curs 2020-2021 que encara està obert a noves inscripcions. El protocol garanteix la represa de l’activitat docent i dels serveis establerts pel Departament d’Educació i la direcció del centre prioritzant la prevenció i salut de tot el col·lectiu de l’EMMB i fent possible l’activitat educativa i els recursos d’aprenentatge.

El pla d’obertura de l’EMMB, que la direcció del centre ha presentat als professors i alumnes en els darrers dies, garanteix el manteniment de l’activitat docent en cas de possibles situacions de confinament total o parcial d’alumnes o professors. L’adaptació que va realitzar l’escola durant el tercer trimestre del curs passat cap a un ensenyament i aprenentatge telemàtic va ser clau per permetre culminar el curs amb un alt grau de satisfacció d’alumnes i famílies. Ara, la direcció i el professorat del centre han avançat en la preparació d’alternatives formatives i ha dissenyat un pla de seguiment de les classes basat en un model de formació híbrid preparat per a afrontar les situacions que es vagin produint en cada moment. També s’està treballant com enfocar l’organització d’activitats complementàries, com audicions, concerts o sortides, en funció de la situació sanitària del moment.

De cara a les principals novetats que implica l’aplicació de les mesures de seguretat i prevenció, destaca la reducció de ràtios dels grups estables de llenguatge musical i dels grups orquestrals i corals. En aquest sentit, s’incrementarà la distància de seguretat entre alumnes i professors respectant la capacitat màxima de les aules. Així, s’ha calculat l’aforament dels diferents espais comptant que dins l’aula hi hagi la distància interpersonal d’un metre i mig o l’equipament a 2,5 metres quadrats per persona. També es preveu l’ús d’espais externs a l’EMMB, com és el Monestir, l’espai Eat Art o el mateix Auditori de l’Ateneu. Igualment, s’ha previst un inici de curs esglaonat, per grups, a partir del mateix 14 de setembre i fins al 21 de setembre.

Per tal d’assegurar el correcte seguiment de totes les mesures de seguretat incloses als protocols, el personal del centre ha hagut de realitzar sessions de formació i assistir a reunions de preparació. Així mateix, la direcció del centre ha celebrat reunions d’alumnes i famílies durant aquesta setmana per explicar els canvis i el seguiment de la normativa vigent actualment per fer front a l’expansió de la pandèmia.

Pel que fa a l’equipament, s’han intensificat les mesures de desinfecció i ventilació, que s’efectuaran abans i després de cada classe, s’han instal·lat punts d’higiene a cada aula i s’ha limitat l’entrada a l’Ateneu – CMEM a familiars i acompanyants. A l’accés habitual per la Plaça Major, s’hi afegeix un segon accés, pel carrer de la Canal, per descongestionar l’entrada habitual. A Secretaria es prioritzarà l’atenció telefònica i telemàtica, mentre que l’atenció presencial es realitzarà només a través de cita prèvia que es podrà demanar per telèfon al 972 54 60 49 o per correu-e a emmusica@ajbanyoles.org.

ÚLTIMS DIES D’INSCRIPCIONS

Atès el context d’excepcionalitat del moment, l’EMMB manté obert el període d’inscripcions al curs 2020-2021 amb un 50% de bonificació en la matrícula per part de l’Ajuntament de Banyoles. Les sol·licituds es poden realitzar omplint el formulari de la pàgina web www.emmb.banyoles.cat. Els alumnes i famílies interessades disposen d’una oferta flexible i adaptada a totes les necessitats a partir d’un Pla d’Estudis reconegut pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya que ofereix diferents itineraris segons l’interès i la dedicació de l’alumnat.

CURSOS FORMATIUS

Com cada curs, l’Ateneu – CMEM també programa un seguit de cursos formatius adreçats al públic general que comencen a l’octubre. Enguany els cursos que s’han impulsat són “Avui, música”, d’iniciació musical per a adults; “Música i moviment en família” per a nadons, i l’Ateneu Gospel, un curs permanent per formar part del cor estable de gospel de l’Ateneu. Pel que fa al curs “Ritme i moviment”, s’està acabant de preparar amb la Fundació Estany. Les inscripcions es poden formalitzar en línia al web www.ateneu.banyoles.cat.

Per a més informació:

Ateneu - Centre Municipal d’Estudis Musicals

comunicacio@jmbanyoles.com

972 57 60 49

Notícies