Banyoles acorda la suspensió de la Festa de Sant Martirià

19.10.2020

La decisió s'ha pres després que la Generalitat hagi publicat avui les noves mesures per frenar els contagis per la Covid-19.

L’Ajuntament de Banyoles ha acordat aquest migdia la suspensió de la Festa de Sant Martirià que s’havia celebrar del 22 al 26 d’octubre i que s’havia d’obrir aquest diumenge amb el pregó. La decisió s’ha pres una vegada la Generalitat ha publicat oficialment les noves mesures preses per frenar els contagis per la Covid-19.

La decisió de suspendre la festa s’ha acordat en una Junta de Govern Local extraordinària, una vegada aquesta matinada la Generalitat ha publicat el Decret 2546/2020 amb les noves mesures d’aplicació a partir d’avui mateix i un cop parlat i consensuat amb els portaveus dels diferents grups municipals del consistori. La decisió s’ha comunicat aquesta tarda en una reunió amb la Comissió de la Festa Major i les entitats organitzadores.

L’Alcalde de Banyoles, Miquel Noguer ha explicat que “després de la publicació de les noves mesures acordades per la Generalitat, s’ha de suspendre la programació de la festa, principalment amb l’objectiu de restringir la mobilitat i la interacció social”. En aquest sentit, Miquel Noguer ha avançat que “ens hauria agradat molt poder fer la festa amb la programació que s’havia treballat conjuntament amb la Comissió de la Festa Major i les entitats de la ciutat, però no és possible i ens toca estar al costat de les mesures preses pel Govern per frenar la propagació de la Covid-19, prioritzant la salut i el benestar dels banyolins i banyolines”.

Del programa d’actes previstos, només es mantindran les activitats incloses dins la programació estable d’arts escèniques de Cultura Banyoles. És a dir, es continuaran fent els espectacles de teatre familiar ‘Experiències’ de Pep Bou i ‘Corre, Trufa’ de Pentina el gat, així com la producció municipal ‘Mamaaaaa’, però se suspèn la resta de la programació. Pel que fa a les activitats de pagament, es retornaran els imports de les entrades pel mateix procediment de compra.

L’alcalde de Banyoles ha volgut agrair “molt sincerament” en nom de l’Ajuntament de Banyoles el treball de la Comissió de la Festa Major i les entitats participants el treball que han portat a terme per la Festa de Sant Martirià, així com als tècnics de les àrees de Festes i Cultura.

Altres mesures

A banda de la suspensió de la Festa de Sant Martirià, i en compliment del decret de mesures aprovades pel Govern de la Generalitat, s’han clausurat les pistes esportives a l’aire lliure i els parcs infantils es tancaran a partir de les 8 del vespre. També es restringirà l’aforament al mercat setmanal dels dimecres al 30% de la capacitat, a partir de la propera setmana.

Pel que fa a la resta d’activitats culturals i turístiques de Banyoles es mantenen tal i com estaven previstes perquè ja es feien complint amb la normativa de seguretat i prevenció per la Covid-19.

L’Ajuntament de Banyoles està també en contacte amb establiments de restauració de la ciutat per donar-los suport en aquests moments, després que amb la nova resolució de la Generalitat se’ls obliga al tancament per dues setmanes.

Notícies