Festa Major de Sant Martirià 2017

Finalitzat
2017
divendres, 20 d’octubre
Compartir

A 2/4 de 7 del vespre, Sala Municipal d'exposicions El Tint

Inauguració de l'Exposició col·lectiva d'artistes del Pla de l'Estany amb l'actuació de Deux Clichés.

A 3/4 de 8 del vespre

Repicament general de campanes

A les 8 del vespre a la plaça Major

Tronada

A càrrec Cre-València Colla de Recuperacions Extraordinàries de València, Amics de la Pólvora Valenciana i la TRAE Pirotècnia Accitana de Guadix (mestre pirotècnic i divulgador: Joan Garcia Estellés).

Donarem inici a les festes recuperant una antiga tradició de la nostra ciutat. Les fonts documentals demostren que la primera tronada amb mascles a Banyoles ja va tenir lloc l'any 1623, essent sens dubte una de les tronades més antigues de Catalunya. La importància de l'aparició d'una tronada tan antiga a la ciutat de Banyoles mereixia la seva recuperació en el marc de la festa major de Sant Martirià de 2017.

A 2/4 de 9 del vespre, plaça Major

Correfoc Tixiqui, l'esclat de la Piula

A càrrec de la colla Txiqui de les Gàrgoles de Foc i amb la col·laboració de la colla txiqui de Diables de l'Albera.

Recorregut: plaça Major, c/ Àngel Guimerà, c/ de la Llibertat, c/ Canal, c/ Mercadal i final a la plaça Major

Concerts:

Krit: La banda formada per sis joves de Banyoles i rodalies amb el seu estil que va des del rock fins a l'ska, passant pel punk, rap i reggae, presenten el seu nou EP, Hipòxia (Estudis Santa Pau, 2017).

Auxili: La reggae band ontinyentina girarà aquest 2017 amb el seu nou espectacle Foc i vent, que han reforçat recentment amb l'edició del disc Instants Cremant, amb el reggae com a font d'inspiració i picades d'ullet a l'ska, el regga i el rap.

Train to Roots: Un dels grups sards més internacionals que ha assolit guanyar-se un lloc destacable a l'actual escena reggae europea. A principi de 2016 van llançar el seu cinquè àlbum Home (Inri, 2016)

Divendres
20
oct
 
 
Finalitzat